18 / 04 / 2024

İzmir yerleşme hareketliliği

İzmir yerleşme hareketliliği

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i tercih ediyor. Yoğun göç ve markalı konut projeleri ile kentte yatırımların artması bekleniyor.

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

Altında son dakika hareketliliği! Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında son dakika hareketliliği başladı. Haftanın 3’ncü gününe düşüşle başlayan altın fiyatlar yükselişe geçti. Bugün gram altın 1.708,54 TL, çeyrek altın ise 2.790,00 lira seviyesinden işlem görüyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek ve yarım altın kaç TL? İşte detaylar...

Çeşme projesindeki sit değişikliğine tepki!

İzmir’in Kanal İstanbul’u şeklinde belirtilen Çeşme Projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin niteliğinde değişikliğe gitti. Çevrecilerin açtığı davalar sonucunda, Danıştay tarafından bilirkişi incelemesi yapılması kararı alındı. 

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO tarafından şirket ödenmiş sermayesinin 400 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu.

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme değişikliğine SPK'dan onay!

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme değişiklik tadil tasarısı T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan da gerekli izinler alındıktan sonra, yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak

Akfen GYO'nun esas sözleşme değişikliğine onay!

Akfen GYO'nun sermaye artışına konu esas sözleşme değişikliği SPK tarafından onaylandı. Şirketin sermaye artışı tescil işlemleri tamamlandı.  

Projeden ev alma sözleşme örneği!

Projeden ev alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Projeden ev almanın avantajları ve dezavantaları neler? İşte projeden ev alma sözleşme örneği...

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Halk GYO'nun esas sözleşme değişikliğine onay!

Halk GYO'nun esas sözleşme değişikliğine Genel Kurul onay verdi. 

Berrak Tüzünataç ve Berk Suyabatmaz'ın ABD'ye yerleşme planı ertelendi!

Bir dönem ABD’de kalan Berk Suyabatmaz’ın oraya yerleşme konusunda sevgilisi BerrakTüzünataç’a teklifte bulunduğu iddia edilmişti. Çift, salgın nedeniyle planlarını rafa kaldırdı.

Kanal İstanbul çevresinde yabancı hareketliliği!

Kanal İstanbul Projesi çevresinden hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik yabancıların hareketliliği. Türkiye’ye uzaktan gelen yabancılar Kanal İstanbul yapılmasın diyor. Bölge halkından, yabancı ülkeden gelen kişilerin Kanal İstanbul Projesinin yapılacağı yerde gezdikleri öğrenildi.

Ankara Bulvar Loft projesinde kiralama hareketliliği!!

Ankara’nın gelişen konut bölgesindeki İncek’te yaşamın başladığı Bulvar Loft projesinde de konut hareketliliği sürüyor...

Özderici GYO esas sözleşme değişikliği için Genel Müdürlüğe yetki verdi!

Özderici GYO, esas sözleşmenin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapılmasına, ana sözleşme değişikliğine ilişkin Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, katılanların oy birliği ile karar verildi...

İzmir yerleşme hareketliliği Haberi

İzmir yerleşme hareketliliği

Türkiye’de iç göçün 2018 yılından beri sürekli devam ettiğini söyleyen İzmir Rota Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Koçel, İstanbul ve Ankara'dan göç edenlerin İzmir'i tercih ettiğini söyledi. Medya Ege'de yer alan habere göre; kentte yerleşme hareketliliği olduğunu belirten Koçel, ''İzmir artık emekli olup yerleşme düşüncesinde olanların değil, ticaretin ve yaşamın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. İzmir’e özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen yoğun bir yerleşme hareketliliği gözleniyor'' diye konuştu.

Özellikle İstanbul’dan göç edenlerin sayısının son dönemde ciddi artış gösterdiğini söyleyen Koçel, ''İzmir’in konumu, denizi, havası, doğası ve büyükşehir olmasının avantajlarından dolayı, son dönemlerde yerleşmek için en çok tercih edilen illerin başında İzmir geliyor'' dedi.

HEM TİCARET HEM YAŞAM

Bu güne kadar emeklilik projelerinde yaşanacak kentler listesinde bulunan İzmir’in, şu dönemde nitelikli göç...