24 / 04 / 2024

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ev sahipliğinde gerçekleştirecek İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı, “Yeşil Alanlarda Dönüşüm; Kimlik ve Sürdürülebilirlik Amaçlı Çözümler” temasıyla yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 5-6 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalıştayda, peyzaj çalışmalarında kentin dokusuna uygun akıllı çözümler ile kaynakların daha verimli kullanılması konuları ele alınarak, yol haritası da belirlenecek.


PROJELER KONUŞULACAK

Gerçekleştirilecek olan çalıştayda, İstanbul’un gelişen kimliğini yansıtacak doğal bitki örtüsüne uygun yeşil alanların hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Alanında uzman akademisyenler, ilgili sivil toplum temsilcileri, kent paydaşları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla çözüm ve proje önerileri konuşulacak.

Her geçen gün artarak etkisini hissettiren küresel ısınma ve buna bağlı sorunlar, çalıştayda konuşulacak. Bu önemli sorunun baskıladığı yeşil alanları koruma ve var olanı arttırma üzerine fikirler de ortaya atılacak.

SONUÇLAR PAYLAŞILACAK

İki gün boyunca devam edecek ve on dört paralel oturumun gerçekleştirileceği çalıştay, agac.istanbul/calistayweb adresinden kayıt olunarak takip edilebilecek. Yapılan çalıştayın sonunda sonuç bildirgesi de yayınlanacak. Bildirge, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara  tüm kamuoyuyla paylaşılacak.

 

Ekrem İmamoğlu, İBB'ye ait parsellerin yeşil alan olması yönündeki kararın iptalini istedi! 


Geri Dön