25 / 04 / 2024

İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü'nün taşınacağı iddiası mecliste!

İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü'nün taşınacağı iddiası mecliste!

İstanbul'da bulunan Zirai Karantina Müdürlüğü'nün taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, İstanbul'da bulunan Zirai Karantina Müdürlüğü'nün taşınacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gökçel, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Gökçel, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından Anayasa'nın 98inci İçtüzüğün 96ıncı maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Gökçel, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğüne (ZKM) ait Halkalı Ziraat Okulunun bulunduğu arazinin bir vakıf üniversitesine tahsis edildiği basında yer almaktadır. Bahsi geçen konuda “sözlü talimat” ile tahliyenin istendiği belirtilmektedir. İthalat ve diğer yollarla, bitki, bitkisel ürün ve diğer maddelerin girişlerinde tarımı, ekosistemi ve halk sağlığını tehdit edecek zararlı ve hastalıkların kontrolünün sağlanamamasının, ekolojik, ekonomik ve sosyal sorunların önlenmesine yönelik çalışmaların yapıldığı bu kurumun tahliye edilerek, fiziki şartları uygun olmayan başka bir yere taşınması gıda güvenliği konusunda sıkıntılar doğuracaktır. Diğer yandan İstanbul Ziraat Mühendisleri Odasından yapılan açıklamada yeni bir binada faaliyetine devam etse bile kendine özgü yapısı sebebiyle binanın yapımının ve taşınmasının en az 1,5 yıl süreceği belirtilmiştir. Ortaya çıkacak mağduriyet hem arz piyasasını hem de talep piyasasını derinden etkileyecektir.''

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in soruları:
1- İstanbul Halkalı'da bulunan Zirai Karantina Müdürlüğü'nün taşınması gündeminizde midir? Taşınacak ise yeni yerleşke nereye kurulacaktır ve ne zaman gerçekleşecektir? Bu süre içerisinde kurum faaliyetlerini nerede sürdürecektir? 
2- Zirai Karantina Müdürlüğü'nün taşınmasına karar verildiyse bu karar sözlü talimat ile mi bildirilmiştir? 
3- Tarım ve Orman Bakanlığında sözlü talimat yoluyla bildirim yapılmakta midir? Yapıldıysa bu yolla alınan kararlar nelerdir? 


Geri Dön