20 / 04 / 2024

İstanbul'a 12 milyon metrekarelik Millet Bahçesi!

İstanbul'a 12 milyon metrekarelik Millet Bahçesi!

Millet Bahçeleri projesi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki alanın 12 milyon metrekare olduğunu belirterek, "Orada mevcut ağaçlarımız var ama burası sökülecek. Sökülmek suretiyle de orası ağaçlandırılacak, yeşillendirilecek" dedi...



Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçeleri projesi hakkında bilgi verdi.

İstanbul a 12 milyon metrekarelik Millet Bahçesi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle ilgili ilk etapta atacakları adımın, eski stadyumları Millet Bahçeleri'ne dönüştürmek olduğunu söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağın belirten Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nı, yeni havalimanı ile değiştireceklerini belirtti. Erdoğan, 29 Ekim'e kadar Atatürk Havalimanı ile ilgili proje çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki alanın 12 milyon metrekare olduğunu belirterek şunları söyledi; "Orada mevcut ağaçlarımız var ama burası sökülecek. Sökülmek suretiyle de orası ağaçlandırılacak, yeşillendirilecek. Bodur ağaçlar olacak ama ağırlığı neye vereceğiz? Ağırlığı çim. Anneler, babalar, çocuklarıyla beraber gelsin, yuvarlansın diye." 

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sahilde piknik yapan vatandaşların yanına uğradığını belirterek şu ifadelerde bulundu; "Orayı görünce dedim ki buralar bize yeterli değil, daha büyük alan gerekli. Zaten teklif geliyordu. Bu proje bütün şehirleri kapsayacak." 


Geri Dön