19 / 04 / 2024

81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi!

81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi!

TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi" kazandırdıklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Sincan Saraycık  TOKİ  Konutları'nda gerçekleştirilen TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TOKİ vasıtasıyla 44 şehirdeki 79 tarihi kent merkezini baştan aşağı yenilediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı şekilde 30'dan fazla sanayi alanını şehir dışında hayata geçirdiklerini kaydetti.

Tarım köy projeleri kapsamında 45 ayrı projede 7 bin konutun inşaatını tamamladıklarını, kentlerin tamamında köy evlerinin inşaatının sürdüğünü kaydetti.

Elazığ'da ve Malatya'da da 26 bin konutun üretimine başladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan millet bahçeleri ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan 81 ilde hayata geçirilen millet bahçesi projeleriyle ilgili olarak şunları söyledi:  "Bunların 14 bin 341'ini teslim ettik. Aynı şekilde İzmir'de yapmakta olduğumuz 5 bin konutun teslimlerini de yakında başlatıyoruz. Türkiye genelinde bitirdiğimiz afet konutu sayısı da 70 bindir. Millet Bahçeleri Projesiyle 81 ilde 81 milyon metrekare alanı ülkemize kazandırmak üzere yola çıkmıştık. Yaklaşık 1 ay önce 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde hizmete açtığımız 10 tane ile 76 millet bahçemizi tamamlamış olduk. Halen 264 millet bahçesiyle ilgili çalışmalarımız çeşitli aşamalarda devam ediyor. Bu millet bahçelerinden 200'ünü TOKİ, 4'ünü de Emlak Konut eliyle yapıyoruz. Amacımız bu projelerle Selçukludan Osmanlıya, Osmanlıdan Cumhuriyete şehircilik anlayışımızın tacı olan bahçe kültürünü yeniden ihya etmektir. İnsanı merkeze alan medeniyetimizin bize yüklediği bu sorumluluğu bihakkın yerine getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz."

 

 

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!


Geri Dön