20 / 04 / 2024

İstanbul'a 4 yeni sosyal güvenlik merkezi!

İstanbul'a 4 yeni sosyal güvenlik merkezi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağladığı Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezlerinin toplu açılış töreninde konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sağlık harcamalarını yüzde 20,3'den yüzde 17,3'e düşürdük"dedi...



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezlerinin toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, geçtiğimiz 17 yıl içerisinde hizmetleri iftihar edilecek düzeye getirdiklerini, vatandaşların memnuniyetini en üst seviyelere çıkarma amacı ile çalıştıklarını ifade eden Selçuk, SGK olarak kamu hizmetlerini 81 il müdürlüğü ve 559 sosyal güvenlik merkezi aracılığıyla tüm ülke çapında sunduklarının altını çizdi.

SGK'nın Türkiye'de bilişim teknolojilerine en fazla yatırım yapan kamu kurumlarından biri olduğuna vurgulayan Selçuk, dijital dönüşümü başarılı bir şekilde gerçekleştirerek e-devlet hizmetlerini etkili şekilde hayata geçirdiklerini aktardı.

"2019 yılında ALO 170 hattımız, 11 milyon çağrıya cevap verdi"

Selçuk, 10 farklı ilde bin 567 kişilik "ALO 170" kadrosuyla hizmet verdiklerini de kaydederken, "Sadece 2019 yılında ALO 170 hattımız, 11 milyon çağrıya cevap verdi. Kamu hizmetindeki dijitalleşme sayesinde, bürokrasiyi azaltarak hızlı, etkin, maliyetsiz ve aracısız bir hizmet alma mekanizması oluşturduk. Bu anlamda, birçok iş ve işlem, e-devlet portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Eskiden emekli olabilmek için 11 farklı belge istenirken ve ortalama 120 günde aylık bağlanırken, bugün tek bir dilekçe ile ortalama 13 günde emekli aylıklarını bağlıyoruz." diye konuştu.

İstanbul a 4 yeni sosyal güvenlik merkezi!

Selçuk, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"2002'de sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilmek için 14 farklı belge istenirken, bugün talep dilekçesi bile almadan elektronik ortamda aktivasyon sağlıyoruz. E-bildirge uygulamasıyla işverenlerimiz sigortalılara ait bildirimleri, belge almadan, kuruma gelmeden elektronik ortamda yapabiliyorlar. Şirket kuruluşlarında Ticaret Sicil Müdürlüklerine, bina inşaatlarında belediyelere müracaatı SGK'ya yapılmış başvuru kabul ederek işyeri tescillerini otomatik yapmaktayız. Ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı çalıştıranlar için uygulanan tek SMS ile kolay işverenlik uygulamasını, apartman görevlilerini de içine alacak şekilde genişlettik. Gerek il müdürlüklerimiz gerekse birçok ilçemizdeki sosyal güvenlik merkezi müdürlüklerimiz, irtibat ve işlem birimi olarak hizmet veriyor."
 


Geri Dön