24 / 04 / 2024

İstanbul'a iki yeni millet bahçesi müjdesi!

İstanbul'a iki yeni millet bahçesi müjdesi!

81 kentte millet bahçesi inşa eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da iki yeni millet bahçesi inşası için düğmeye bastı. Millet bahçeleri Beyoğlu ve Sancaktepe'de inşa edilecek.



Türkiye genelinde millet bahçesi yatırımlarını hızlandıran Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da iki yeni millet bahçesinin inşaatı için çalışmalara başladı. Ülkede 192 millet bahçesi inşa eden  TOKİ  İstanbul'da yeni millet bahçesi projelerini Beyoğlu ve Sancaktepe'de hayata geçirecek.
 

1.Beyoğlu Millet Bahçesi

 İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Küçükpiyale Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi  19 Ağustos'ta saat 14:30'da gerçekleşecek.

İstanbul a iki yeni millet bahçesi müjdesi!

2.Sancaktepe Millet Bahçesi

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi Aydos Ormanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ise 13 Eylül 14:30'ta gerçekleşecek.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Türkiye genelinde 340 millet bahçesinin inşa edildiğini açıkladı. Kurumn açıklamasında 76 millet bahçesinin tamamlandığını 264 millet bahçesinin inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

 İstanbul a iki yeni millet bahçesi müjdesi!

Sosyal konut yatırımları ile Türkiye'de dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ de millet bahçesi yatırımlarında hız kesmiyor. "Daha Çok Yeşil" anlayışı kapsamında Türkiye'deki her ile en az bir millet bahçesi planıyla hayata geçen millet bahçelerinin 192'si de TOKİ tarafından inşa ediliyor.

İstanbul a iki yeni millet bahçesi müjdesi! 

Şehir merkezlerinde bulunan eski stat alanları da TOKİ tarafından milli bahçesi yapılarak, yeni yaşam ve depremde toplanma alanları şeklinde yapılıyor. 

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön