26 / 04 / 2024

İstanbul'a yeni nesil mobilya OSB'si geliyor!

İstanbul'a yeni nesil mobilya OSB'si geliyor!

MÜSİAD Mobilya Sektör Kurulu Başkanı Altunbaş, İstanbul’da yeni nesil bir mobilya OSB’si kurmak için çalıştıklarını söyledi...



Mobilta sekötrü, Türkiye ekonomisinin en önemli çarklarından birini oluşturuyor. Alan hem sağladığı istihdam oranı hem de yapılan katma değerli üretimle en büyük gelir kalemlerinin başında geliyor. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mobilya Sektör Kurulu Başkanı Davut Altunbaş, konuyla ilgili son gelişmeleri Yeni Şafak’a değerlendirdi. 

Altınbaş, Türkiye mobilya endüstrisinin üretim alanı olarak farklı coğrafi bölgelere dağıldığını söyledi. Altunbaş, istihdamın ve işletme sayısının en yoğun olduğu şehirleri; İstanbul, Bursa, Kayseri ve  Ankara  olarak sıraladı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Davut Altunbaş, yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve yatırımlara bakıldığında İstanbul’da mobilya sektörünün ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Altunbaş, “O nedenle İstanbul’da mobilya sanayi endüstrisi oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun çalışmalarına başladık. Yerlerimizi tespit ediyoruz. Mobilya imalatçılarını İstanbul’da çok büyük bir alana toplayıp tek noktadan kontrol edebilmeyi hedefliyoruz. Hammaddesinin yanında olduğu, liman destinasyonları, ana yollara hâkim bir alanda olacak şekilde bir çalışma planlıyoruz” dedi.

 


Geri Dön