18 / 04 / 2024

İstanbul'da askıya çıkan imar planları SMS'le cepte!

İstanbul'da askıya çıkan imar planları SMS'le cepte!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şeffaf ve katılımcı anlayışla "Askıda Plan SMS'le" hizmetini hayata geçiriyor. 



Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendi yetki alanında hazırlanan ve  30 gün boyunca belediye binasında sergilenen planları, artık İstanbulluyla paylaşıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen "Askıda Plan SMS'le" uygulaması sayesinde, İstanbullu, başta kendi mahallesi olmak üzere şehrin dört bir tarafında gerçekleşen imar plan ve  değişikliklerinden haberdar olabilecek.

İstanbul da askıya çıkan imar planları SMS le cepte!

MAHALLE BAZINDA BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen bu hizmetle, askıya çıkan plan ve plan değişikliğinden kentlinin hızlı bir biçimde haberdar olabilmesi hedefleniyor. Bunun için her İstanbullunun cep telefonuna kısa mesaj (SMS) gönderilerek, söz konusu plan bilgileri iletilecek. SMS'ler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sisteminde kayıtlı olan mahalle bilgisi baz alınarak gönderilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sisteminde kayıtlı olduğu mahalle bilgisini değiştirmek isteyen İstanbullu, planaski.ibb.gov.tr “haberdar ol” sekmesinden istediği gibi düzenleme yapabilecek. Bu hizmetten faydalanmak istemeyenler de SMS iptal linkine tıklayarak SMS alımını sonlandırabilecek.

10 MİLYON İSTANBULLUYA SMS GÖNDERİLDİ

SMS içeriğinde; askıya hangi planın çıktığı, askı süresi ve planı inceleyebileceği planaski.ibb.gov.tr linki bulunacak. İstanbullular 30 günlük yasal itiraz süresi boyunca, gerek gördüğünde  itiraz hakkını da kullanabilecek. Katılımcı planlamanın bir gereği olan itirazlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirilip İstanbul Belediye Meclisi’ne hakkında karar alınmak üzere iletilecek.  Uygulamanın başladığı 24 Şubat 2021 tarihi tarihi itibariyle 10 milyon İstanbullunun cep telefonuna genel bilgilendirme mesajı gönderildi. İlgili web site, yaklaşık 1 hafta içinde, 400 bin İstanbullu tarafından 1 milyon defa görüntülendi.

 

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!


Geri Dön