24 / 04 / 2024

İstanbul'da AVM'ler kapanıyor!

İstanbul'da AVM'ler kapanıyor!

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesi üzerine gündeme gelen AVM'lerin kapatılması konusu hakkında bir çalışma yapılmamıştı. Bugün itibariyle İstanbul'da 3 AVM'nin önlem amacıyla kapatıldığı açıklandı...



Koronavirüsün ülkemizde de görülmesi üzerine, birçok mağaza bugün itibariyle mağazalarını kapattığını açıklamıştı. Geçen haftadan beri gündemde olan AVM'lerin kapatılması konusuna ilişkin ise herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Bugün İstanbul'da bulunan 3 AVM'nin kapatıldığı duyuruldu.

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle birçok mağaza kapanırken, bazı AVM'ler de kapatma kararlarını açıkladı.

Sputnik News'te yer alan habere göre, Akasya ve Akbatı AVM'lerin sahibi Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., koronavirüs sebebiyle iki AVM'yi de kapatma kararı aldığını borsaya iletti. 

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan, Kamuyu Aydınlatma Platform'una (KAP) yapılan açıklama şu şekilde:

Dünyada ve ülkemizde devam eden üzücü gelişmeler neticesinde alışveriş merkezlerimizde faaliyet gösteren mağazaların çalışanları, ziyaretçilerimiz ve şirket çalışanlarımızın sağlığını önceliklendirerek, alışveriş merkezlerimizin faaliyetlerini geçici bir süre için durduruyoruz.

Ülke olarak bu süreci en kısa zamanda atlatarak faaliyetlerimize kaldığımız yerden aynı heyecanla devam edeceğimize inanıyoruz. Gelişmelerle ilgili tüm yatırımcılarımızı bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.

CITY’S AVM DE KAPATILDI

İstanbul’un Nişantaşı semtinde bulunan City’s AVM’de kapatıldı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada AVM’lerin kapanması yönünde tavsiye kararı verdiklerini açıklamıştı.

ANKAMALL AÇIK, 110 MAĞAZA KAPALI

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), sahibi olduğu Ankamall AVM’deki toplam 350 kiracıdan 110 tanesinin koronavirüs sebebiyle faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.

Yeni Gimat GYO, kamu otoritesinden bir bildirim yapılana kadar Ankamall AVM’yi açık tutacağını da açıkladı.

Ankamall'da 350 kiracıdan 110'u faaliyetlerini durdurdu!

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!


Geri Dön