19 / 04 / 2024

İstanbul'da binlerce bina çökecek!

İstanbul'da binlerce bina çökecek!

Herkesin aklındaki büyük soru İstanbul depremi. Uzmanların yaptıkları açıklamalar, İstanbul depremiyle ilgili endişeleri artırıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuya ilişkin sık sık açıklamalarda bulunuyor.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşesinde İstanbul'un deprem riskini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı.

İşte Emin Çölaşan'ın o yazısı...

Felaketler ülkesi haline geldik. Karadeniz bölgesinde sel baskınları… Akdeniz bölgesinde büyük orman yangınları… Ve herkesin aklındaki büyük endişe: Beklenen büyük İstanbul depremi acaba ne zaman olacak?

İstanbul da binlerce bina çökecek!

★★★

Depreme ilişkin bütün bilim insanları açıklamalarda bulunuyor. İçlerinde “Merak etmeyin deprem falan olmayacak” ifadelerini kullanan kimse bulunmuyor. Hatta bazı uzmanlar yaklaşık tarihleri bile açıklıyor. 

Ve biz hiçbir şey yapmadan, hiçbir tedbir uygulamadan yaşıyoruz. Özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sürekli uyarılarda bulunuyor...

İstanbul da binlerce bina çökecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söylüyor:

"İstanbul'da büyük deprem patladığında binlerce bina çökecek, binlerce insanımız enkaz altında can verecek. Oysa devletin bu konuda hiçbir hazırlığı yok. Büyükşehir Belediyesi olarak dışlanmış durumdayız." 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

Marmara'daki az katlı yapılar sular altında kalabilir!


Geri Dön