26 / 04 / 2024

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...



İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı. İstanbul'da başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere minibüs, taksi esnafı ve Özel Halk Otobüsü işletmecileri artan mazot girdileri nedeniyle bilet fiyatlarına zam talebinde bulunuyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 50, servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifi, 2 gün önce oy çokluğuyla reddedilmişti. İETT, bir yetişkin yolcu biletinin 8 lira 22 kuruşa çıkarılmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel ise söz konusu ücretin vatandaşa ağır bir maliyet getireceğini bilet fiyatının 6,5 lira olması gerektiğini savunuyordu..

İstanbul da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Yüzde 40'lık zammın ardından tek geçişlik tam İstanbulkart ücreti 7,67 TL oldu.

Öğrenci geçiş ücreti ise 3,73 liraya yükseldi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön