26 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz!

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin harekete geçildi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kentler fiziksel ve işlevsel olarak değişir ve dönüşürken, İstanbul'da kentsel dönüşümün daha da önem kazandığını belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin harekete geçildi.

TOKİ'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca sürdürülen "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi" çerçevesinde Üsküdar Kirazlıtepe'deki yıkımlara törenle start verildi. 

İstanbul da kentsel dönüşüm tam gaz!

Yapılan tören sırasında açıklamalarda bulunan  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, kentler fiziksel ve işlevsel olarak değişir ve dönüşürken, İstanbul gibi afet riskinin fazla olduğu büyük illerde dönüşüm projelerinin gün geçtikçe daha önemli hale geldiğine dikkat çekti. Bulut, TOKİ olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde hayat şartlarının iyileştirilmesine, sağlıklı ve uygun yapıların fazlalaşmasına ve yapı stokunun yenilenmesine ilişkin olarak dönüşüm projelerinde hızlandıklarını vurguladı.

Planlı, nitelikli, çevreyi, tarihi ve kültürel dokuya zarar vermeyecek bir anlayışıyla yerinde dönüşüm odağına alan kentsel dönüşüm projelerinde şu ana kadar önem arz eden bir yol katettiklerine vurgu yapan Bulut, şunları kaydetti:

İstanbul da kentsel dönüşüm tam gaz!

"TOKİ olarak bugüne kadar 69 il, 222 ilçede 260 kentsel dönüşüm projesi geliştirdik. 40 ilde 110 projede yaklaşık 170 bin konutun dönüşümünü sağladık. Önümüzdeki aylar içinde 780'i işyeri olmak üzere toplam, sadece kentsel dönüşüm açısından, 15 bin 208 kentsel dönüşüm konutunun ihalesini gerçekleştiriyoruz. TOKİ olarak İstanbul'umuza iştiraklerimizle birlikte yaklaşık 170 bini konut olmak üzere hastane, okul, üniversite, kamu hizmet binaları, stadyum, cami ve millet bahçeleri gibi çok sayıda hizmeti kazandırdık. Halen İstanbul genelinde 16 milyar liralık yatırımla 15 bin konut, 506 işyeri, Güngören, Zeytinburnu, Çatalca ve Ümraniye Dudullu Millet bahçeleri, Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi ki çok önem arz eden bir yer, çok büyük bir hastane, Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi birinci etabını tamamladık, ikinci, üçüncü etabın proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve 14 okul binası gibi çok sayıda projenin inşaatı da devam etmektedir. "

İstanbul da kentsel dönüşüm tam gaz!

"Büyük İstanbul Dönüşüm Projesi"

Bulut, "Büyük İstanbul Dönüşüm Projesi" çerçevesinde 22 ilçede 41 kentsel dönüşüm alanında 85 bin evin projelendirildiğini belirtti.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa, Esenler, Ataşehir, Çatalca, Zeytinburnu, Sultangazi, Kağıthane ilçelerinde 181'i ticari iş yeri olacak şekilde toplam 6 bin 463 evin ihalesini bu sene yaptıklarını dile getiren Bulut, şu açıklamalarda bulundu:

"TOKİ olarak Üsküdar'ımıza şimdiye kadar 2 bin 46 konut, ticari işyeri, okul ve diğer sosyal donatıları inşa ettik. Ayrıca Üsküdar ilçemizde büyük çaplı bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Bakanlığımızca riskli alan ilan edilen Çamlıca Camii'nin batısında bulunan 180 bin 550 metrekarelik alanda bu çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde toplam 1876 konut ve 146 dükkan inşa ediyoruz. Ağustos ayı içerisinde inşallah teslimlere başlayacağız. 1372 konut ve 95 dükkanın ihalelerini yaparak inşaat çalışmalarına başladık. Gelecek yıl inşallah bu projemizi tamamlayıp hak sahibi vatandaşlarımıza teslimini gerçekleştirmiş olacağız."

İstanbul da kentsel dönüşüm tam gaz!

Bulut, Sultan Murat Mahallesi'nde Üsküdar Belediyesi'yle ortaklaşa yeni bir kentsel dönüşüm için start vereceklerini de açıklayarak, "Burada çocuk köyü diye bir konsept de var. İnşallah köylerine gidemeyen çocuklarımız burada köy hasretini giderecekler. Bu proje kapsamında 775 konut ve 28 ticari işyeri olmak üzere toplam 794 bağımsız birim üretilecektir." diye konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Bakanlığımızın öncülüğünde Mehmet Akif ve Küplüce mahallelerini kapsayan 5 bin konutluk yeni bir kentsel dönüşüm projesine başlıyoruz." ifadelerini kullanan Ömer Bulut, "Bu kapsamda, bugün 16 binada 48 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirilecek olup bu alanın tamamı yeşil alan ve sosyal donatı olarak, burada konut yapılmayacak. İstanbul'umuzun önemli ve değerli bir ilçesi olan Üsküdar, inşallah bu projelerimizle daha da gelişecek ve büyüyecektir." diye konuştu.

Üsküdar'da 5 bin konutluk dev dönüşüm başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!


Geri Dön