19 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşümle yıldızı parlayacak semtler!

İstanbul'da kentsel dönüşümle yıldızı parlayacak semtler!

İstanbul'da yıldızı parlayacak semtler: Küçükçekmece, Çeliktepe, Kartal, Rahmanlar, Tuzla, Kasımpaşa, Hasköy, Aynalıkavak, İkitelli, Sefaköy, Sancaktepe, Üsküdar, Sarıyer Pınar Mahallesi, Derbent, Cumhuriyet Mahallesi, Reşitpaşa ve Veliefendi...




ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi RE/MAX 1997 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor.  Murat Goldştayn tarafından  Türkiye'ye getirilen RE/MAX Türkiye, 227 ofisi ve 2 bin gayrimenkul yeni araziler kazanılması ve bu alanların dönüştürülmesi danışmanı ile hizmet veriyor. 2013 yılının ilk beş ayında yüzde 35 daha hızlı gerçekleşecek. İstanbul'da yıldızı parlayacak olan büyüyen RE/MAX'ın önümüzdeki beş yıla dönük hedefleri de semtler: Küçükçekmece, Şerifali, Çekmeköy, Alibeyköy, Balat, büyük. RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, Sütlüce, Ümraniye, Fikirtepe, Kağıthane, Seyrantepe, Gültepe, önümüzdeki beş yıl içinde 10 bin gayrimenkul danışmanı ve 500 ofise ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor. 14 bin 500 adetlik bir portföye sahip olduklarını söyleyen Goldştayn, "İstanbul, Bursa,  İzmir  ve Antalya'da hızlı büyüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde doğu illerinde de büyümek istiyoruz" diyor. 


Kentsel dönüşümle birçok böigenin yıldızının parlayacağını söyleyen Goldştayn, deprem riskli bölgeler için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu vurguluyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor: "Kentsel dönüşüm İstanbul'un çehresini değiştirecek nitelikte büyük bir proje. Türkiye'nin büyük bölümünün deprem riski altında olduğunu düşünürsek, kentsel dönüşümün ülkemizde ne kadar etkili olacağı da ortaya çıkıyor. 


Kentsel dönüşümün öncelikli olarak yapılacağı il sayısı 35 olarak açıklandı, ancak büyük şehirlerde, arsaların sınırlı olması nedeniyle konut bölgeleri çok değerli. Bu yüzden özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Şanlıurfa bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor.illerinde yer alan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm yoluyla yeni araziler kazanılması ve bu alanların bu alanların dönüştürülmesi daha hızlı gerçekleşecek. İstanbul'da yıldızı parlayacak semtler: Küçükçekmece, Çeliktepe, Kartal, Rahmanlar, Tuzla, Kasımpaşa, Hasköy, Aynalıkavak, İkitelli, Sefaköy, Sancaktepe, Üsküdar, Sarıyer Pınar Mahallesi, Derbent, Cumhuriyet Mahallesi, Reşitpaşa, Veliefendi..." Yabancılara mülk satışıyla ilgili yapılan yasal düzenlemelerin gayrimenkul piyasasının yıldızını parlattığını söyleyen Murat Goldştayn, yabancıların gayrimenkule ilgisinin giderek arttığını söylüyor. 


Goldştayn, "Mütekabiliyet esasının kalkmasıyla birlikte yabancılar Türkiye'ye daha çok ilgi göstermeye başladı. Ofislerimiz yabancı müşterilerle uzun zamandır çalışıyor. Yasa çıkmadan önce Ortadoğu ülkeleri ve Rusya Türkiye'ye büyük ilgi gösteriyordu fakat önlerinde yasal engeller vardı. Mütekabiliyet yasasından sonra yabancı yatırımcılar Türkiye'ye yatırım konusunda daha hızlı bir araştırma sürecine girdi" diyor. 


PARA 



Geri Dön