20 / 04 / 2024

İstanbul'da kira fiyatları iki kat arttı!

İstanbul'da kira fiyatları iki kat arttı!

İstanbul genelinde kira fiyatlarında rekor artış tüm hızıyla devam ediyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer kira fiyatlarına yönelik komisyon kurulması yönünde talepte bulundu. 



Türkiye’nin tüm şehirlerinde kira yükseliş problemleri devam ediyor. Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) araştırmasına göre senelik kira artış oranı İstanbul’da yüzde 50.7, Ankara’da yüzde 31.8 ve İzmir’de yüzde 30.9’a çıktı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yurttaşların mağduriyetinin engellenmesi ve bu soruna yönelik önlemlerin tespit edilmesi için araştırma önergesi verdi. 

İstanbul da kira fiyatları iki kat arttı!

Ücretli çalışanların maaş zamları ile kira zamları arasındaki makasın büyümesiyle barınma krizi anlamına geldiğini söyleyen Yüceer, “2021’in ikinci yarısı itibariyle hem büyükşehirlere dönüşün başlaması hem de okulların açılması ile kira fiyatlarındaki artış hızı katlanmıştır” şeklinde konuştu. BETAM tarafından sahibindencom’un ilan verileriyle hazırlanan raporda ise İstanbul’da kira fiyatlarında ciddi oranda yükseldi. Ortalama satılık konut metrekare fiyatları İstanbul’da 5 bin 845 TL, Ankara’da 2 bin 917 TL, İzmir’de ise 5 bin 200 TL oldu. Satılık konut fiyatlarında en hızlı artışın görüldüğü iller yüzde 68.7 ile Aydın, yüzde 60.5 ile Muğla, yüzde 53.5 ile Şanlıurfa oldu. En düşük artış ise yüzde 27.6 ile Kocaeli’nde görüldü.

İstanbul'da konut talebi hızla artıyor!


 


Geri Dön