20 / 04 / 2024

İstanbul'da konut fiyatları en çok Silivri'de arttı!

İstanbul'da konut fiyatları en çok Silivri'de arttı!

Kasım 2014 Emlak Endeksi'ne göre Türkiye genelinde konutta yıllık fiyat artışı yüzde 25'i bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.474 lira olarak yansıdı..



 Kasım 2014 Emlak Endeksi'ne göre Türkiye genelinde konutta yıllık fiyat artışı yüzde 25'i bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.474 lira olarak yansıdı. Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 16 lira ortalamasında olduğu Türkiye'de amortisman (geri dönüş) süresi ise 13 yıl ortalamasında. 


İstanbul'da konut fiyatlarında artış sürüyor

Emlak Endeksi'ne göre İstanbul'da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3.200 liraya kadar çıktı. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 20 lirayı buldu. Amortisman süresinin 13 yıl ortalamasında olduğu İstanbul'da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Silivri. İlçede metrekare fiyatları yüzde 12.6 artarken, ikinci sırayı yüzde 9.3 artışla Sancaktepe aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 6.9 artışla Adalar var. Son 1 ayda satılık konut fiyatlarının azaldığı ilçeler ise şöyle: Sultanbeyli: yüzde 8.3, Esenler: binde 4. 

Ankara'da ise satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 15 oranmda artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının 1.483 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat 8 lira. Amortisman süresinin 16 yıl olduğu ilde değeri en çok artan ilçeler sıralamasında ilk sırada Polatlı var. 


Yeni Mesaj


Geri Dön