27 / 04 / 2024

İstanbul'da ofis yatırımları ve fiyatları artıyor!

 İstanbul'da ofis yatırımları ve fiyatları artıyor!

Profin Property Investment Consultancy'nin üç ayda bir hazırladığı İstanbul Ofis Pazarı 2013 üçüncü çeyrek raporuna göre, şehirde ofis inşaatları tamamlandıkça pazarın dinamikleri de değişiklik gösteriyor...



Uluslararası şirketlerin bölge merkezi olmaya devam eden İstanbul'da ofis ihtiyaçları arttıkça hem yatırım hem de fiyatlar yükseliyor. Profin Property Investment Consultancy'nin üç ayda bir hazırladığı İstanbul Ofis Pazarı 2013 üçüncü çeyrek raporuna göre, şehirde ofis inşaatları tamamlandıkça pazarın dinamikleri de değişiyor. Stoktaki artışın 2016 sonuna kadar devam etmesi ve bu tarih itibarıyla toplam stokun 15'ten daha fazla ofis bölgesinde 7 milyon metrekareyi geçmesi bekleniyor. 


EN PAHALI ETİLER 


İstanbul Ofis Pazarı'nın genel boşluk oranlarına bakıldığında ise, Merkezi İş Alanı'nda (MİA) A sınıfı ofis binalarının genel boşluk oranlarının yüzde 16.1 seviyesine çıktığı görülüyor. B sınıfı ofis binalarmdaki boşluk oranı da son çeyrekte 7.5 olarak tespit edildi. 


Şehirde kiralar da üçüncü çeyrekte A sınıfı ofis binaları için 1.5 dolar arttı. Bu gruptaki ofislerin aylık metrekare kirası 20.6 dolar oldu. Araştırmada Etiler, en pahalı bölge olarak öne çıktı. Bölgedeki ofislerin aylık metrekare kirası 51 dolar. B sınıfı ofislerin kirası ise 17.9 dolar oldu. 



Sabah


Geri Dön