27 / 04 / 2024

İstanbul'da yüzde 161 arttı! Fiyatlar yükselişleri durmuyor!

İstanbul'da yüzde 161 arttı! Fiyatlar yükselişleri durmuyor!

Emlakjet tarafından açıklanan veriler kapsamında Şubat 2022'de Türkiye genelinde satılık ev fiyatları aylık ortalama yüzde 8 yükseliş sergilerken yüzde 119 artış kaydedildi. 



Senelik satılık fiyat değişimine bakıldığında yüzde 161 oranıyla İstanbul en büyük yükselişle diğer kentleri sollarken, 2'nci sıraya yüzde 127 yükselişle Antalya yerleşiyor. Senelik satılık fiyat değişimi sıralamasına bakıldığında, 3'üncü sıraya yüzde 111'lik yükselişle İzmir yerleşirken,  Ankara  yüzde 104 yükselişle 4'üncü, Bursa ise yüzde 92 yükselişle 5. sıraya adını yazdırdı. 

İstanbul senelik kiralık fiyat değişimine bakıldığında da yüzde 173 ile liderliği diğer kentlere vermedi. Senelik kiralık fiyat değişiminde megakent İstanbul’u yüzde 132 oranında yükselişle Ankara izledi. Yüzde 107 oranında yükselişle İzmir üçüncü sıraya yerleşirken, turizmin cenneti Antalya yüzde 86 oranıyla 4'üncü, Bursa da yüzde 67 yükselişle 5'nci sıraya yerleşti.

İstanbul da yüzde 161 arttı! Fiyatlar yükselişleri durmuyor!

En çok ev aranan şehir megakent İstanbul, ilçe Beylikdüzü oldu

Emlakjet tarafından yayınlanan rakamlara göre Şubat 2022'de Türkiye genelinde en çok ev aranan şehirler sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Aydın, Tekirdağ, Konya, Mersin ve  Adana  olarak kaydedildi. 

Türkiye’de en fazla ev aranan ilçe Şubat 2022'de megakent İstanbul’un Beylikdüzü ilçesi oldu. En çok konut aramanan  ilçeler sıralamasında 2. sıraya Ankara Çankaya ve üçüncü sıraya ise yine Ankara Keçiören ismini yazırdı. Öte taraftan, en çok ev aranan ilçeler sıralamasında 7'nci sıraya yerleşen İstanbul Sancaktepe’nin ardından, Bursa’dan Osmangazi (9.) ve Ankara’dan Sincan’ın bulunması (10.) İstanbul’un ardından diğer büyük kentlerde de dış sınırlara yükselen talebi gözler önüne serdi.


Geri Dön