28 / 03 / 2024

İstanbul'daki 3 millet bahçesinin imar planlarını Bakanlık hazırladı!

İstanbul'daki 3 millet bahçesinin imar planlarını Bakanlık hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak olan millet bahçeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devre dışı bırakarak imar planı hazırladı. 



Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir millet bahçelerinin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) devre dışı bırakılarak doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandı. Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, planlar Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle onaylanarak yürürlüğe girdi. Millet bahçelerine yapılacak spor alanlarının başında ise okçuluk ve ata sporları bulunuyor.

Bakanlık önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında bulunan millet bahçeleri için 3 ilçede imar planı değişikliği yaparak askıya çıkardı. Millet bahçesi kapsamında 3 alana da millet kıraathanesi, ibadethane, meydanlar, çeşmeler, toplanma alanları, çay bahçesi, açık hava sinema, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları ile spor alanları inşa edilecek. Spor alanlarının başında okçuluk ve ata sporları bulunuyor, bu sporları tenis, basketbol ve voleybol takip ediyor. Raporda imar planı değişikliğinin amacı “bölgeye ve şehre, eğlence ve dinlenme olgularının bir arada bulunacağı; kentsel yaşam kalitesini arttıracak ekolojik ve estetik değeri yüksek açık yeşil alan kazandırılması” olarak belirtildi.

Dikkat çeken ayrıntı

Alanlar özetle şöyle: Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’nde 40 bin 922 metrekare büyüklüğündeki pasif yeşil alana yapılması planlanan millet bahçesi Atatürk Olimpiyat Stadı yakınında bulunuyor. Alanın mülkiyeti de ilçe belediyeye ait.

Küçükçekmece Halkalı Mahallesi’nde 98 bin 467 metrekare büyüklüğündeki yeşil alanda hayata geçirilmesi planlanan millet bahçesi ile ilgili imar planı değişikliği raporunun ulaşım bölümünde “Atatürk Havalimanı’nın ilçenin güneyinde yer alması ve erişebilirlik açısından bölgeye avantaj sağladığının” yazılması ise dikkat çekiyor. Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki 52 bin 200 metrekarelik alan da meri planlarda yeşil alan olarak görülüyor.


Geri Dön