24 / 04 / 2024

İstanbul'daki eğitim alanlarının imarının değiştirildiği iddiaları mecliste!

İstanbul'daki eğitim alanlarının imarının değiştirildiği iddiaları mecliste!

İstanbul'da meri planlarda eğitim tesisi alanı olarak geçen parsellerin 2004-2013 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ticaret-konut hizmet alanları olarak değiştirildiğine dair iddialar TBMM gündemine taşındı..



İstanbul daki eğitim alanlarının imarının değiştirildiği iddiaları mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'da meri planlarda eğitim tesisi alanı olarak geçen parsellerin 2004-2013 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ticaret-konut hizmet alanları olarak değiştirildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti.


Yedekci önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 2004 ve 2013 yılları arasında çeşitli ilçelerde meri planlarda eğitim tesisi alanı olarak geçen parsellerin, ticaret - konut hizmet alanları olarak değiştirildiği hatta İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokoller imzalandığı söylenmektedir." diyerek bu bağlamda 8 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Meri planlarında eğitim tesisi olarak planlanan alanların değiştirildiği doğru mudur?


2. Değişikliğe uğrayan parsellerde tamamen kaldırılan veya kısmen azaltılan eğitim tesisi alanı ne kadardır?


3. Milli Eğitim Bakanlığı bu değişiklik için olur vermiş midir?


4. Eğitim tesisleri planlarındaki değişiklik için İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandığı doğru mudur?


5. Belirlenen eğitim alanlarına ticarethane, konutlar ve rezidanslar yapıldığı doğru mudur?


6. Bahsedilen plan değişikliklerinin 2004 ve 2013 yılları arasında yapıldığı doğru mudur? Eğer plan değişiklikleri yapıldıysa tespiti ve protokol değişiklikleri yapılmış mıdır?


7. Anılan projelerde ve tespit edilecek benzer projelerde iskân belgesi alan var mıdır? Varsa hangi projelerdir?


8. Meclis kararlarının yerine getirilmemesinde ihmali bulunan görevliler hakkında gerekli idari işlemler yapılmış mıdır?




Geri Dön