19 / 04 / 2024

İstanbul’daki Rusya-Ukrayna zirvenin ardından altın-dolar düştü, borsa yükseldi

İstanbul’daki Rusya-Ukrayna zirvenin ardından altın-dolar düştü, borsa yükseldi

İstanbul’da Rusya ile Ukrayna arasında yapılan barış müzakerelerinin ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı. Altın ve dolar düşerken, borsa yönünü yukarı çevirdi. Peki altın, dolar, euro ne kadar? Gram altın kaç TL oldu? İşte detaylar…



Dünyanın gözü İstanbul Dolmabahçe’de yapılan Rus ve Ukrayna heyetlerinin yapacağı görüşmeye çevrilmişti. Sabah saat 10:30’da başlayan görüşme, 4 saat sürdü. Görüşmenin ardından her iki taraftan da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalar sonrası piyasalarda hareketlilik yaşandı. Dolar ve altında gerileme olurken, borsa yönünü yukarı çevirdi. 

BORSA YÜKSELDİ

İstanbul Dolmabahçe’de Ukrayna ile Rusya arasında yapılan müzakere sırasında 2 bin 193 puan seviyelerinde hareket eden Borsa İstanbul, taraflardan gelen olumlu ve yapıcı açıklamaların ardından 2 bin 207 puana kadar tırmandı. 

DOLARDA GERİLEME!

Müzakere esnasında 14.82 Türk lirası civarında seyreden dolar kuru ise müzakere sonrası yapılan açıklamayla 14.66 Türk lirasına geriledi. Sabah saatlerinde 16.36 Türk lirası olan euro da 16.15 Türk lirasına kadar geriledi. Euro, sonrasında 16,25 Türk lirası bandında sabitlendi.

İstanbul’daki Rusya-Ukrayna zirvenin ardından altın-dolar düştü, borsa yükseldi

ALTIN 900 TL’NİN ALTINI GÖRDÜ

Toplantının devam ettiği sırada 912 Türk lirasından işlem gören gram altın yüzde 1.80 değer kaybıyla 899 Türk lirasına kadar gerileyerek, 900 TL’nin altına indi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön