23 / 04 / 2024

İstanbul'un 3 köyü film platosu olacak! İmar planı kabul edildi!

İstanbul'un 3 köyü film platosu olacak! İmar planı kabul edildi!

Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köyleri Türkiye'nin Holywood'u olacak. Film platosu için gerekli imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.



Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan 3 köy Türkiye'nin Holywood'u olmaya hazırlanıyor. Karadeniz kıyısında yer alan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köyleri film platosu olacak. Film platosu için gerekli imar planı değişikliği istanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde kabul edildi.

Eyüp Belediyesi'nin yaptığı teklif, İBB Meclisi'nde görüşüldü. Plan değişikliği teklifinin açıklama raporu şu ifadeler kullanıldı: “İstanbul’un tanıtımında potansiyel olduğu bilinen film sektörünün, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Eyüp’te yaşatılmasını amaçlayan planlama yaklaşımı ile film sektörünün taleplerine cevap verebilecek şekilde imar planlarına ait plan notlarında değişikliğe gidilmiştir.”

Eklenmesi istenen plan notunda şu şekilde deniliyor: “İlgili kurumlardan görüş alınmak kaydıyla, başkanlık tarafından verilecek izinle film platosu yapılabilir. Kapalı stüdyo yapılması halinde, planda belirlenen fonksiyona ait yapılaşma koşulları aşılamaz.”

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre teklif ile ilgili olarak İBB Planlama Müdürlüğü, şu açıklamada bulundu: “Film platosu yapılabilmesine ilişkin hazırlanan plan tadili teklifinde, film platosu kurulabilecek alanlar belirlenmediğinden; söz konusu teklifin uygun görülmesi halinde, teklif plan notu düzenlemesi yapılan Çiftalan, Ağaçlı ve Odayeri köylerine ait plan onama sınırları dahilinde kurulacak platoların bölgeye ilave trafik yoğunluğu getireceği ve platonun kurulacağı alanlardaki mevcut işleyişe olumsuz etki oluşturacağı değerlendirilmektedir.”

CHP’li meclis üyesi Esin Hacıalioğlu ise film platolarının ormanlık alan içinde yapılmasının sakıncalı olacağını söyledi. Hacıalioğlu, dosyanın müdürlüğüne iade edilmesini istedi. 

Hacıalioğlu’nun aykırı teklifi Meclis tarafından oy çokluğuyla reddedildi. Teklif ise Meclis tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.


Geri Dön