24 / 04 / 2024

İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?

İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?

Ülkemizde kimi bölgeler depremden az etkilenirken kimi bölgeler ise başlı başına bir deprem bölgesi olma niteliğine sahip oluyor. Peki İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli? İşte yanıtı...



İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?

Türkiye'de bölgeden bölgeye, şehirden şehire ve semtten semte göre deprem açısından güvenli olma niteliği değişkenlik gösteriyor. Bu değişkenliğin en çok görüldüğü şehirlerden biri de İstanbul olarak biliniyor. 


Depremden en çok korkulan şehirler arasında yer alan İstanbul'un hangi semtleri deprem açısından güvenli?


*İstanbul'da depremde güvenli semtler..

Darıca, Pendik, Kartal, Kadıköy, Üsküdar, ümraniye, Beykoz, Çengelköy, Polenezköy, Şile, Haydarpaş, Altıyol, Bahariye, Kızıltoprak, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Kozyatağı, Altunizade, İçerenköy, Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Söğütlüçeşme, Moda, Acıbadem, Koşuyolu, Adalar, Eminönü, Rumeli Hisarı, Arnavutköy, Etiler, Emirgan, Bebek, Tarabya, Yıldız, Serencebey, Dikilitaş, Beyoğlu, Beşiktaş, Maçka, Teşvikiye, Nişantaşı, Şişli, Gayrettepe, Mecidiyeköy, Esentepe, Balmumcu, Kurtuluş, Feriköy, Taksim, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Levent, Maslak, İstinye, Tarabya, Sarıyer, Karaköy, Gültepe, Bağcılar, Taşocağı.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön