25 / 04 / 2024

İstanbul'un ilk '7 yıldızlı' oteli açılıyor

İstanbul'un ilk '7 yıldızlı' oteli açılıyor

Palmali Holding'in, Marriott International ile imzaladığı yönetim anlaşması ile açacağı 'The Edition Hotel İstanbul', 100 milyon Euro'ya mal olacak.



Dünyanın en büyük 5 armatör şirketi arasında yer alan Palmali Holding, 80 odalı oteli, TMSF'den aldığı Büyükdere Caddesi'ndeki HSBC eski genel müdürlük binasında yapacak. Binayı 2007 sonunda açılan ihaleyle 93 milyon TL'ye alan Palmali, dış cephe ve iç tasarımının yenilenmesiyle ortaya çıkacak oteli 15 Aralık 2009'da açmayı planlıyor. İstanbul'a '7 yıldızlı' oteli kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen Azeri asıllı işadamı Palmali Holding Başkanı Mübariz Mansimov, "2010'da Avrupa kültür başkentliği yapacak İstanbul'a en iyi hizmeti sunacak 7 yıldızlı oteli açacağız. The Edition Hotel İstanbul'da hepsi süit 80 oda bulunacak. Dünyanın en iyi marka restoranlarının yanı sıra gece kulübü ve SPA hizmeti de verilecek" dedi.

STUDIO 54'ÜN YARATICISINDAN

Edition otellerinin tasarımı Ian Schrager tarafından hazırlandı. New York'un efsanevi gece kulübü Studio 54'ün yaratıcısı olan Schrager, sektörü 23 yıl önce 'butik otel' konseptiyle tanıştırdı. Hudson, Gremercy Park gibi otel dizaynları büyük ilgi çekti. Schrager, Marriot International ile Edition serini beraber tasarladı. Dünyada ilki İstanbul'da açılacak 'Edition serisi' oteller, konaklamada standartları farklı boyuta yükseltmeyi hedefliyor. Yüksek kaliteyi modern tasarım, orijinallik ve otantik öğelerle birleştirecek. The Edition Hotel İstanbul'un Operasyonlar Genel Müdürü Dan Flannery, "İstanbul'a yeni Edition'ımızı getirmek için Palmali ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Titiz misafirler bir otelden eşsiz bir ortam ve deneyim sunmasını bekler. İstanbul'un potansiyeli bu açıdan çok önemli" dedi.

OTEL YATIRIMINA 400 MİLYON DOLAR

Azeri asıllı işadamı Mansimov, İstanbul'un yanı sıra Bakü ve Bodrum'da toplam 400 milyon dolarlık otel yatırımı yapacaklarını açıkladı. Mansimov "Bu yaz sezonunda Bodrum Yalıkavak'ta 'Pal Beach' adını verdiğimiz oteli açıyoruz. Gelecek yıl bu otel 'Edition' serisine dahil olacak. Ayrıca Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de bir Edition açmak üzere çalışmalarımız sürüyor. Grup şirketlerinden Pal İnşaat tarafından yapılan otellere toplam 400 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Dünyada ilk defa İstanbul'da açılıyor

• Toplam 80 odanın tamamı süit olarak tasarlandı
• Otelde dünyaca ünlü iki restoran açılacak. Bu konuda görüşmeler sürüyor
• En üst kata konulacak özel camlı taçta üyelikle girilebilecek özel bir kulüp bulunacak.
• İstanbul'daki en büyük ve en lüks SPA merkezi otelde yer alacak.
• Akıllı bina teknolojilerine sahip otel toplam 100 milyon Euro'ya mal olacak.

Geri Dön