19 / 04 / 2024

İstanbul'un hangi ilçesinde ev kiraları 2 katına çıktı?

İstanbul'un hangi ilçesinde ev kiraları 2 katına çıktı?

İstanbul'un konutta öne çıkan ilçesi Esenyurt, son zamanlarda polisiye olaylarla gündemde. Peki Esenyurt'ta emlak sektörünün son durumu ne? Ev fiyatları ne oldu? İşte detaylar...



Esenyurt'ta her geçen gün başka bir olay, kavga yaşanıyor. İstanbul'daki suçların yüzde 20'sinin işlendiği 1 milyon nüfuslu Esenyurt'ta, son dönemde yabancı uyrukluların karıştığı polisiye olayların yaşanması dikkat çekiyor.

Akşam Gazetesi'nden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre; bölgedeki emlakçı ve avukatlar "Neden Esenyurt?" sorusunu yanıtladı. 

İstanbul un hangi ilçesinde ev kiraları 2 katına çıktı?

Esenyurt Pratik Emlak'tan Cüneyt Güvener, ilçedeki emlak piyasasına iliişkin açıklamalarda bulundu. Güvener, şöyle konuştu: 

"Bölgede belli noktalarda fiyatlar düşmedi ancak insanlar Esenyurt'tan emlak almaktan imtina etmeye başladı. İnsanlar can ve mal güvenliği açısından kendilerini rahatsız hissediyor. Yaşanan bu hızlı değişim nedeniyle İstanbul'un elitleri bölgeyi tercih etmiyor. Bunun temel nedeni de yabancı sayısındaki kontrolsüz artış. Bugün Esenyurt'ta meydana çıktığınızda sanki başka bir ülkedeymiş gibi hissediyorsunuz. 600 TL olan kiralar iki katına çıktı. Boş daire yok. Bunun da nedeni yabancılar. Bölgenin dokusu hızla değişiyor. Biz emlakçılar olarak Esenyurt'ta kontrolsüz yabancılar konusunda daha dikkatli ve sıkı denetim talep ediyoruz."

İstanbul un hangi ilçesinde ev kiraları 2 katına çıktı?

BİR GELEN 3 AİLEYİ GETİRİYOR

Esenyurt Köşk Emlak'tan Mehmet Arslan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Esenyurt'ta yabancı uyruklu insanların sayısı son dönemde büyük artış var. Bu nedenle suç oranları da arttı. Vatandaşlarımız yabancıların kontrolsüz kişilerin varlığı nedeniyle tedirgin oluyor. Bu durum sektörü de etkiledi. Vatandaşlarımız sanki biz bu insanları buraya getiriyormuşuz gibi davranıyor. Oysa durum öyle değil. Bir aile beraberinde 2 ya da 3 aileyi de getiriyor. Haliyle nüfus yoğunlaşıyor. Bölge sakinlerinin huzur ve güveni açısından kontrollerin sıklaştırılması gerekiyor."

Konut satış fiyatları ve kiraları en çok hangi bölgelerde arttı?

İstanbul'un hangi ilçesi iyi pazarlanamıyor?


Geri Dön