29 / 03 / 2024

İstanbul'un otopark sorununa Apart Park çözümü!

İstanbul'un otopark sorununa Apart Park çözümü!

Alman Weeka şirketi, İstanbul'un otopark sorununa çözüm sağlaması hedefiyle oluşturulan "Apart Park" projesi kapsamında İSPARK'a iş ortaklığı ve yatırım teklifi sundu.



Alman markası Wolkswagen'in lojistik firması Weeka, İstanbul'da yapılması planlanan Apart Parklar için İstanbul Otopark İşletmeleri'yle (İSPARK) görüşmelerde bulundu.


İSPARK'ın açıklamasına göre, teknolojik otopark çözümleriyle var olan kapasitesini her geçen gün artıran İSPARK, şimdi de Apart Park projesiyle otopark sorununa çözüm üretmeyi hedefliyor.


Bu kapsamda, dünya metropollerinde teknolojik ve modüler kapalı otoparkları hizmete sunan ve yıllık cirosu 1,2 milyar avroyu bulan Alman Weeka şirket temsilcileri, proje yatırımını gerçekleştirmek ve iş ortaklığı yapmak amacıyla İSPARK yetkilileriyle bir araya geldi.


İşletmenin Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıya Weeka şirket ortaklarından Michael Kastel, Michael Frangenberg, Dieter Kastel, Ulrich Gleissner'in yanı sıra iş adamları Ben Benz, Klaus Albert Unger ve Hasan Hilmi Öksüz katıldı.


İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve birim müdürleri tarafından karşılanan heyete, gerçekleştirilen sunumlar sonrasında İSPARK hakkında teknik bilgiler aktarıldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, İstanbul sokaklarındaki yol üstü parklanmanın önüne geçilerek otopark sorununa çözüm sağlayacak Apart Park projesini en kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.


Proje kapsamında teknolojik altyapı firmalarıyla görüştüklerini kaydeden Çevik, "Dünya genelinde uluslararası başarılara imza atmış Weeka şirketinin projemize olan ilgisinden memnuniyet duydum. Karşılıklı görüşmeler neticesinde projeyi birlikte hayata geçirme imkanı bulabiliriz. Önemli olan İstanbul'a ve İstanbulluya hizmet etmektir" ifadelerini kullandı.


Apart Park 


Apart Park, ulaşım master planı verilerine göre yeterli park alanı olmayan semtlerde, şehrin dokusuna uygun mekanik sistemler kullanılarak imal edilmiş, 50 metrekarelik bir alanda 20 aracın park etmesine imkan sağlayan teknolojik otoparklar olarak tanımlanıyor.


Proje sayesinde yol üstüne park etmiş araçlar Apart Parklara çekilerek, sokakların temiz ve düzenli bir görünüme kavuşmasının yanı sıra trafik probleminin çözümüne katkı sunulması sağlanıyor.


Kısıtlı alanlarda maksimum aracın parklanmasını sağlayan, teknolojik imkanlardan faydalanarak personel ihtiyacını da minimize eden söz konusu sistemle araçlar asansöre bırakıldıktan sonra otomatik olarak boş raflara yerleştirilecek.


AA


Geri Dön