26 / 04 / 2024

İstanbul'un yedi harikası!

İstanbul'un yedi harikası!

İstanbul'un farklı semtlerinde hayata geçirilen ve farklı tasarımları ile alışılmış mimari anlayışa meydan okuyan konut projelerini emlakkulisi.com takipçileri için araştırdık. İşte yepyeni bir yaşama göz kırpan İstanbul'un yedi harikası...



İstanbul'un farklı semtlerinde çok sayıda yeni konut projesi üretiliyor. Çok sayıda konut üretiliyor ama bunlar arasında öyleleri var ki görenlere adeta iç geçirtiyor. Farklı mimarisi tasarımı ile göz kamaştıran bu projeler, sadece konut sakinlerinin yaşamına değil İstanbul'un silüetine de yeni bir boyut kazandırıyor. Gerek farklı tasarımı gerekse de sunulan zengin sosyal olanakları ile yepyeni bir dünyaya göz kırpan bu projeler, uluslararası alanlarda taçlandırıldıkları ödüllerde de Türkiye'nin dünya çapında adının duyurulmasına da katkı sağlıyor. İşte İstanbul'un 7 harikası...


İstanbul un yedi harikası!


1. Dünyanın en iyisi

2 yılda 10'dan fazla ödüle layık görülen Varyap Meridian, dünyanın en iyi mimari projesi ünvanını taşıyor. Varyap ve Emlak Konut GYO ortak girişimi ile Ataşehir'de hayata geçirilen proje toplam 5 bloktan oluşuyor. İstanbul'un zengin kültürel yapısından esinlenerek tasarlanan Ataşehir Varyap Meridian proje, sürdürülebilir çevreci özelliği ile de dikkat çekiyor. İstanbul'un tarihi yarımadasına ve siluetine gönderme yapan bu eşsiz tasarım, teknolojik alt ve üst yapısı ile de İstanbul'un en seçkin gayrimenkul projeleri arasında yer alıyor. Stüdyodan 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı Varyap Meridian projesinde satışta olan 2+1 daireler 1 milyon 87 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


İstanbul un yedi harikası!


2. Ödüle doymuyor

İstanbul'a yeni bir kent merkezi kazandırma hedefi ile tasarlanan Zorlu Center, hem İstanbul’un simgesi olan meydalardan hem de dünyaki ünlü meydanlardan yola çıkılarak inşa ediliyor. Modern mimari anlayışı ile Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta köprü görevi üstlenen Zorlu Center, Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Mimarlık imzası taşıyor. İnşaat aşamasında ödül yağmuruna tutulan proje Zorlu Gayrimenkul tarafından Zincirlikuyu'da hayata geçiriliyor. Türkiye'nin 5 fonksiyonlu "karma kullanım" projesi olan Zorlu Center'da, performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor.


İstanbul un yedi harikası!


3. İstanbul'da bir aşıklar kenti

4 gün 3 gece değil ömür boyu Venedik sloganı ile lanse edilen Viaport Venezia, tarihi dokusu, eşsiz su kanalları ve mimari estetiğiyle Venedik keyfini İstanbul’a taşıyor. İtalyan estetiğini yansıtan konutları, içinde gondolla gezeceğiniz alışveriş merkezi ve modern ve tematik ofisleriyle İstanbul'un yeni cazibe merkezi olmaya hazırlanan proje Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığı ile Gaziosmanpaşa'da hayata geçiriliyor. Dome Mimarlık imzası taşıyan Gaziosmanpaşa Viaport Venezia projesinde 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. 5 blokta 2 bin 200 daireden oluşan projede konutlar 300 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 5 peşinatla ev sahibi olma fırsatının sunulduğu Viaport Venezia projesinde kalan yüzde 20'lik kısım teslimde ödeniyor. Geri kalan konut bedeli ise yüzde 0,65 faiz oranıyla 108 ay taksitlendiriliyor. Aralık 2014'te teslim edilmesi planlanan projede taksitler ise 1 yıl sonra ödenmeye başlıyor. 


İstanbul un yedi harikası!


4. En iyi Türk projesi

Dünyanın sayılı konsept konut projeleri arasında yer alan Bosphorus City, 7 Tepeli İstanbul'un 2. Boğaz köprüsünden ilham alınarak tasarlanıyor. Boğaza karşı yaşamak fikrinden yola çıkılarak inşa edilen proje, 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda tasarlanan boğazı ile dikkat çekiyor. 2 Boğaz Köprüsü, geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz yalıları ve seçkin semtleri, meydanları, badem ağaçlarından erguvanlara kadar onlarca çeşiti barındıran bahçeleri ve seyir alanlarıyla zenginleşen Bosphorus City, Sinpaş GYO güvencesiyle Halkalı'da hayata geçiriliyor. European Property Awards 2011’de “En İyi Mimari” ve “En İyi Pazarlama Yönetimi” dallarında Avrupa’nın en iyisi  ve MIPIM Ödülleri’nde de  “En iyi Türk projesi” seçilen proje Mehpare Evrenol imzası taşıyor. 60 bloktan oluşan Bosphorus City Evleri'nde 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Fiyatların 276 bin 558 TL'den başlangıç gösterdiği Sinpaş Bosphorus City'de 72 ay sıfır faizle taksit imkanı sunuluyor. 


İstanbul un yedi harikası!


5. Masal dünyasından fırlamış gibi

Eyfel Yapı tarafından Riva'da hayata geçirilen Kidstown projesi görümünü ile masal dünyasını andırıyor. Türkiye'nin ilk çocuk kasabası olma özelliği taşıyan Kidstown Riva projesi Ayşegül Suner imzası taşıyor. Yoğun şehir hayatı yaşayan ailelerin ve çocuklarının doğa ortamında bir arada yaşamalarını, eğlenmelerini ve sosyalleşmelerini sağlayan aile-çocuk konut projesi olarak tasarlanan projede çocuklar için oldukça renkli bir dünya sunuluyor. Eyfel Yapı Kids Town Riva projesinde, asma köprüler, kaydıralık havuz,  hobi bahçesi, anfi tiyatro, kale, kış köşesi, mini golf, büyük lagoon, ağaç evler,  indian ranch ve temalı play ground yer alıyor. Fitness center, sauna, göl evi, açık-kapalı yüzme havuzu, restoran ve yürüyüş parkurlarının da yer aldığı projede, toplam 136 konut yer alıyor. 2+1, 3+1, 4+1 ve 6+1 daire seçeneklerinin yer aldığı Kids Town Riva projesinde konutlar 316 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


İstanbul un yedi harikası!


6. Dünyanın en iyileri tasarladı

Her biri farklı uzmanlık alanlarına sahip dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan Emaar Square, daha proje aşamasında International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) tarafından, önce Avrupa’da ardından da Dünyada Yılın en iyi Karma Mimari Projesi seçildi.  İstanbul'un zengin kültürel mirası ve ruhunu yansıtan Emaar Square, Emaar İnşaat tarafından Çamlıca'da hayata geçiriliyor. Rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğlence ve otelden oluşan projede konut teslimlerinin 2015 yılında yapılması planlanıyor. Stüdyodan 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı Emaar Square prosinde daireler 44 bin 888 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


İstanbul un yedi harikası!


7. En iyi yüksek bina 

Saf GYO tarafından Acıbadem'de hayata geçirilen Akasya Acıbadem, Yüksek Mimar Mehpare Evrenol imzasını taşıyor. Göl, Koru ve Kent olmak üzere 3 farklı etaptan oluşan proje, Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'The European Property Awards 2012'de "En İyi Yüksek Bina Mimarisi" kategorisinde 5 yıldız almış ve “Avrupa'nın En Başarılı Projesi” seçilmişti. 198 adet home ofis, 99 adet teraslı rezidans daire, 35 adet ticari ofis, 24 adet penthouse daireden meydana gelen Akasya Acıbadem projesinde 2+1 daireler 1 milyon 100 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön