25 / 04 / 2024

İstanbul'un yeni film platosu Midwood İstanbul'u organizatör San yapacak!

İstanbul'un yeni film platosu Midwood İstanbul'u organizatör San yapacak!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından büyük bir tanıtımla duyurulan film platosu inşaatında ihaleyi kazanan belli oldu. İddialara göre, 3 ayda 2 şirket kuran organizatör San’a belediyenin en büyük ihalesi verildi.



Büyükçekmece Belediyesi’nin tanıtımını yaptığı film platosunda milyonluk rant çıktığı iddia edildi.  Belediye, bir şirketin imar planı gereği kamuya bedelsiz terk etmesi gereken yeri aynı şirketten sembolik bedelle 2006 yılında satın aldı. Belediyenin satın aldığı yerin daha sonra Fenerbahçe’ye verileceği açıklamıştı. 

İptal edilen proje için Ahmet San harekete geçti

Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, Belediye, ‘Fakülte, Meslek Yüksek Okulu, Film Stüdyoları Film Platosu’ yapılması için harekete geçti. İlçe Belediye Meclisinde oy çokluğuyla geçen karar daha sonra İBB Meclisi’nde reddedildi. Belediye geri adım atmazken dünya starlarını Türkiye’ye getiren Ahmet San devreye girdi.

 İstanbul un yeni film platosu Midwood İstanbul u organizatör San yapacak!

İhaleyi kazandı

7 yıldır belediyenin festivallerini de organize eden San 15 gün arayla iki ayrı şirket kurdu. San, şirketi kurduktan 3 ay sonra film platosu işi ihaleye çıktı. Şirket projenin ihalesini kazandı. 


Geri Dön