26 / 04 / 2024

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.



İŞTE ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ 

Araştırma sonunda işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin 7 bin 845 TL olduğu ortaya çıktı . 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında Bakanlık tarafından yürütülen, Türkiye genelinde akademik bir kadronun yapmış olduğu araştırma kapsamında hem işçi hem de işveren kesimine ulaşıldı.

KAMUOYUNUN ORTAK BEKLENTİSİ 7 BİN 845 TL

İşçi, işveren ve farklı mesleklerden oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyuna 2023 yılı asgari ücret beklentisi soruldu. İşçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 TL’nin üzerindeki rakamlar olurken işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin TL civarında oldu. İşçi ya da işveren olmayan çeşitli meslek gruplarından oluşan vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun ortak beklentisi ise 7 bin 845 TL oldu. Asgari ücretle çalıştığını söyleyen işçilerin asgari ücretten beklentilerinin de ortalama 7 bin 630 TL olduğu ortaya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön