29 / 03 / 2024

İstinye Park'a Araplardan büyük ilgi!

İstinye Park'a Araplardan büyük ilgi!

Arap turistler, alışverişin yoğun olduğu bölgelere ve büyük AVM'lere ilgi gösterdi



Kültür Başkenti etkinlikleri, Avrupalı turistleri çekmedi. Ama Arap turist patlaması var. Alışveriş tutkunu Ortadoğulular, AVM'leri dolduruyor

AVRUPA Kültür Başkenti ilan edilmesiyle hemen her gün türlü türlü kültür etkinliklerine sahne olan İstanbul, en büyük hedef olarak turist sayısını artırmayı belirlemişti. Kültür etkinliklerinin özellikle Avrupalı turistleri kentimize çekmesi öngörülürken, beklentiler hayal kırıklığı yaratmıştı. İl Kültür Müdürlüğü'nün verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul'a gelen turist sayısında yüzde 4.6 oranında düşüş yaşandı.

TAHMİNLER TUTTU
Düşüşün nedeni ise, Avrupalı turist sayısındaki azalmaydı. Sonuç olarak kültür etkinlikleri İstanbul'a turist çekmedi. Avrupalı sayısının azalmasına karşın, Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında ise büyük artış var. Turizmcilerin aylar öncesinden duyurdukları "Arap turist patlaması yaşanacak" tahmini, tüm turizm bölgeleriyle
birlikte İstanbul için de gerçek oldu. Kentimize özellikle Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, İran ve Irak gibi ülkelerden büyük bir turist akışı var. Tarihi ve kültürel bölgelerde önceleri yoğun bir şekilde görülen yabancı turistler, şimdilerde alışveriş merkezlerini dolduruyor. Nedeni ise, Arapların alışveriş tutkusu.

ÇEYİZ ALIYORLAR
Kentin büyük AVM ve outletlerine akın eden Araplar, yaptıkları bavullar dolusu alışverişle İstanbullu esnafın yüzünü güldürüyor. Arapların en çok rağbet ettikleri ürünlerin başında giyim ve çeyizlikler geliyor. Kızlarının çeyizlerini İstanbul'dan almayı bir prestij olarak gören Arap kadınları, yüksek meblağlarda alışveriş yapıyor. Kültürel etkinlikleriyle Avrupalı turistleri cezbedemeyen İstanbul, alışveriş merkezleriyle daha uzun bir süre Ortadoğulu turistlerin gözdesi olacağa benziyor.

İSTİNYEPARK'A BAYILIYORLAR
Kalabalık gruplar halinde çoluk çocuk kentimize gelen zengin Arap turistler, özellikle İstinyePark'a büyük rağbet gösteriyor. Alışverişin yoğun olduğu bölgelerde ve büyük AVM'lerde, adım başı çarşafa bürünmüş Arap kadınlarına rastlamak mümkün.
Habertürk

 


Geri Dön