18 / 04 / 2024

İSU'dan İzmit'e 17 milyonluk dev proje!

İSU'dan İzmit'e 17 milyonluk dev proje!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit şehir merkezinin yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını rahatlatmak için hazırladığı projeye başladı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit şehir merkezinin yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını rahatlatmak için hazırladığı projeye başladı. Toplam 17 milyon liraya mal olacak proje kapsamında, yağmursuyu ve atıksu terfi merkezi ve hatları ile demiryolu ve D100 karayolu altından yatay sondaj yapılacak.



İZMİT’İN DOĞU TARAFI SU BASKINLARINDAN KURTULDU


İzmit şehir merkezi, geçtiğimiz yıllarda yüksek kotlardan gelen aşırı yağışlardan oluşan yüzey sularından dolayı mevcut hatların yetersiz kalması ile yer yer su baskınlarına neden oluyordu. İSU Genel Müdürlüğü, yaşanan problemlere karşı Atatürk Bulvarı ve Karabaş Mahallesi’nde inşa ettiği yağmursuyu kollektör hattı ve terfi merkezleri ile şehir merkezinin doğu tarafını su baskınlarından kurtarmıştı.




ESKİ JANDARMA LOJMANLARINDA


Altyapıda öncü kurum olan İSU, İzmit Cumhuriyet Parkı, Alemdar Caddesi, Yürüyüş Yolları’na gelen aşırı yağmursularını uzaklaştırmak ve mevcut yağmursuyu ile atıksu hatlarını rahatlatmak için Ömerağa mahallesi eski Jandarma Lojmanları alanında yağmursuyu ve atıksu terfi merkezlerinin inşa çalışmalarına başladı.


NELER YAPILACAK


Yağmursularının İzmit Körfezi’ne aktarılması için yapılacak terfi merkezinin zemin güçlendirilmesi için her biri 1 metre çapında ve 27 metre uzunluğunda olmak üzere 96 adet fore kazık yapılacak. Ayrıca, D100 karayolu ile tren hattı altından 110 metre uzunluğunda çelik boru ile yatay sondaj hattı inşa edilecek. 2.25 metre çapındaki yatay sondaj çalışmalarının sürdüğü projede, yağmur suyunun denize terfi edilmesi için her biri 2000 lt/sn olan 6 adet yağmursuyu pompası konulacak. Bölgenin yağmursularını toplamak için de 1.2 km uzunluğunda ve çeşitli çaplarda yağmursuyu hattı da inşa edilecek.


17 MİLYON TL’YE MAL OLACAK


Toplam 17 milyon TL’ye mal olacak proje kapsamında ayrıca, bölgedeki atıksuları toplayarak uzaklaştırmak için de her biri 1250 litre/sn olan 3 adet pompanın kullanılacağı atıksu terfi merkezi inşa edilecek. Ayrıca, 500 metre kanalizasyon kollektör hattı da yapılacak.


PROJE 8 AY SÜRECEK


Program çerçevesinde devam eden çalışmalar 8 ay sürecek ve önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön