18 / 04 / 2024

İşyerleri sigorta güvencesi altında!

İşyerleri sigorta güvencesi altında!

Artık işyerleri, depremde fiziki hasar görmesi şartı aranmadan da sigorta güvencesi altına alınıyor. Bunun için aranan tek şart, işyerinin bulunduğu bölgedeki depremin şiddetinin Mercalli ölçeğine göre 8’in üzerinde gerçekleşmesi.



Türkiye sigorta sektörü her geçen gün yeni ürünlerle tanışıyor. Yeni ürünler içinde en dikkat çekenlerden biri ise kısa süre önce raflarda yerini alan İşim Sarsılmaz Deprem Güvencesi. Söz konusu sigorta ürünü ile işyeri sahiplerine, deprem sonrası ekspertiz sürecine gerek kalmadan ve maddi zararlarına bakılmaksızın poliçedeki teminat limiti deprem şiddetine bağlı ödeniyor. Böylece iş yerlerinde fiziki hasar olsun ya da olmasın işletmenin yaşayabileceği finansal kayıplar da azaltılabiliyor. İşim Sarsılmaz Deprem Güvencesi'nin Türkiye'deki KOBİ ve büyük şirketler için çok önemli bir ürün haline geleceğine inandığını dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Olası bir deprem sonucunda herhangi bir maddi zarar görmese de genel durum dolayısıyla işlerini devam ettiremeyen iş yeri sahiplerimizin tazminatları banka hesaplarına bulundukları bölgedeki depremin şiddetine göre en geç 10 gün içerisinde yatırılacak." diyerek deprem sonrasında zararın tazmininin hızının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Uğur Gülen, turizm, perakende, otomotiv, üretim, inşaat ve benzeri sektörlerde deprem dolayısıyla meydana gelebilecek rezervasyon iptalleri ve iş durması sonucu oluşacak zararların tazmininin özellikle deprem sonrasında KOBİ'lerin ve şirketlerin hızla toparlanabilmesindeki öneminin de altını çizdi. Risk bölgesine göre 55 lira ile 225 lira aralığında değişen primlerle satın alınabilecek bu sigorta paketi ile 25 bin liradan başlayan tazminatlar herhangi bir ekspertiz sürecine gerek kalmadan ve işyerinin karşılaşacağı fiziki zarara bakılmaksızın en geç 10 güne kadar sigortalının banka hesabına yatırılıyor. Bunun için aranan tek şart işyerinin bulunduğu bölgedeki depremin şiddetinin Mercalli ölçeğine göre 8'in üzerinde gerçekleşmesi. Sigortalı, risk koordinatlarında ödeme sürecini tetikleyen bir deprem yaşanması durumunda, 72 saat içerisindeki en şiddetli depreme karşılık gelen tazminat ödemesine hak kazanıyor.


PROF. ERSOY'DAN TAM NOT

Aksigorta'nın geliştirdiği "İşim Sarsılmaz Deprem Güvencesi" ürününe tam not veren Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu ürünün işyerlerinin en büyük eksikliklerinden birini giderecek özelliklere sahip olduğunu belirtti.




Sabah


Geri Dön