16 / 04 / 2024

İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu deprem sigortası, hangi yapıları kapsamıyor? DASK poliçesi yalnız, konutlar için mi yapılıyor yoksa işyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır? İşte sorunuzun işyeri-dask ile ilgili sorularınızın yanıtı...



İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili en çok merak edilen hususlar arasında "işyeri dask" konusu da bulunuyor. Buna göre, "İşyeri dask zorunlu mu? İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Deprem sigortası (DASK), mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkan, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için zorunlu tutuluyor. Bunun dışındaki tamamı ticari olarak kullanılan işyerleri, DASK kapsamı dışında tutuluyor.


"İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?" sorusunun yanıtı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) web sitesinde "Bilinmesi Gerekenler" kısmında şu şekilde yer alıyor:


İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası, Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği ; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışındadır. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkan, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekmektedir.



DASK sigortası teminatları!
Hasar durumunda DASK'a gönderilecek belge ve bilgiler nelerdir?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön