20 / 04 / 2024

İtalyan mimar Piero Lissoni İstanbul'a geliyor

İtalyan mimar Piero Lissoni İstanbul'a geliyor

Piero Lissoni, i-deco Fuarı'nın onur konuğu olarak 3 Mart'da İstanbul'a geliyor



Yaratıcı ve yeni fikirlerin heyecan uyandıran mekanı i-deco İstanbul Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı 03-07 Mart 2010 tarihleri arasında CNR Expo'da üçüncü kez kapılarını açacak.

i-deco'da özel tasarım mobilyalarından duvar kağıtlarına, ev tekstilinden ilginç aksesuarlara kadar tüm mekan ihtiyaçlarını karşılayan dekorasyon ürünleri, iç mimarlara, dekoratörlere, tasarımcılara ve alım gücü yüksek zevk sahibi tüketicilere sunulacak.

i-deco, mobilya ve dekorasyon firmalarından oluşan iki salonu, genç tasarımcıların interaktif çalışmalarının ve cafe alanın bulunduğu fuaye alanı, yenilikçi ürünlerin ve profesyonel tasarımcıların ürünlerinin sergileneceği ideas salonunun yer aldığı 4 önemli alandan oluşuyor. 

Türkiye'nin en önemli dekorasyon ve tasarım firmaları  i-deco'da

i-deco bu yıl Fatih Kıral Mobilya, Mobi, Bretz, Estetik Dekor, Evist, Has Halı, Autoban, Derin Design, İlio, Maybe Shop gibi dekorasyon ve tasarım dünyasının en beğenilen ürünlerini satışa sunan 150 firmayı ağırlıyor. 

Fuarın onur konuğu İtalyan mimarisinin ünlü ismi Piero Lissoni olacak.

Lissoni, grafikten mimarlığa kadar tasarımın her disiplinine imza atmış, otel, showroom, mağaza, ev ve yat tasarımları yapan bir mimar ve aynı zamanda sanat direktörlüğü de yapıyor.

70 kişilik bir tasarım ekibi var ve Associati, Boffi, Alessi, Artelano, Capellini, Cassina, Flos/Antares, Fritz Hansen, Glas Italia, Kartell, Knoll International, Living Divani, Poltrona Frau, Porro ve Tecno gibi prestijli firmalar için tasarımlar gerçekleştiriyor. Lissoni'nin standı da fuar süresince ideas salonunda yer alacak. 

Türkiye'nin "yenilikçi ve uluslararası  dekorasyon fuarı" konseptini başlatan i-deco, tasarımın yeni boyutlarını gözler önüne sererek, her yıl hangi konsepti deneyeceği merakla takip edilen bir fuar haline dönüştü.

 i-deas'ın küratörü Tanju Özelgin

Türkiye'nin en önemli dekorasyon firmalarını ve tasarımcılarını bir araya getiren i-deco'nun en önemli alanlarından biri yine i-deas (fikirler) salonu olacak.

Küratörlüğünü bu yıl  önemli tasarımcılarımızdan Tanju Özelgin'in üstlendiği i-deas' da, Türk ve yabancı tanınmış tasarımcılar gelecek yılın trendlerini ilk kez meraklılarıyla buluşturacak.

Tanju Özelgin i-deas salonunun bu yılki  kavramını "Tasarım anlayışlarını karşıt tasarım anlayışlarıyla, tasarımcıları üreticilerlerle, izleciyileri tasarımlarla, tasarımları medyayla buluşturan, bir araya getiren, bunu yaparken de ihtiyaç duyulan enerjiyi en aza indirgeyerek etkileşimi ve ilişkiyi sağlayan bir katalizör." olarak adlandırıyor.

Fuarın fuaye ve i-deas alanlarında çok farklı buluşma noktaları oluşturuldu. Ziyaretçilerin keyifli bir fuar turu yapmaları için  cafeler, tasarım ürünlerden dinlenme alanları, kitapçı ve danışma deskleri ile konfor ve kolaylık amaçlandı.

Black & Biber i-deco İstanbul'da

Emre Ergani'nin işletmecisi olduğu popüler mekanlar Black & Biber de i-deco açılış partisine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, fuar boyunca kendi konseptiyle katlımcıların ve ziyaretçilerin keyif noktası olacak.

i-deco'da bu yıl genç tasarımcılara fuaye alanında geniş bir yer verilecek. Etkileyici interaktif bir katılım göstermeleri beklenen genç tasarımcıların fuara ilgisinin çok fazla olduğu gözleniyor.

i-deco CNR Holding organizasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Turizm Atölyesi, ETMK-Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, MOBDER - Mobilya Sanayicileri İhracatçıları ve İthalatçıları Derneği destekleri ile organize ediliyor.


Geri Dön