25 / 04 / 2024

İtalyan Prenses Rita'ya üvey oğulları miras davası açtı!

İtalyan Prenses Rita'ya üvey oğulları miras davası açtı!

İtalyan Prens Nicolo’nun eşine miras bıraktığı 354 milyon dolarlık sanat eserleri ile dolu malikane satılıyor. Prens Nicolo’nun oğulları, üvey anneleri Prenses Rita’nın bahsedilen eserlerin bakımını iyi yapamadığını iddia ederek dava açtı. 



İtalyan Prenses Rita’ya (72), üç sene önce ölen eşi Prens Nicolo Boncompagni Ludovisi’den miras kalan malikane milli meseleye haline geldi. CNN Türk'te yer alan habere göre; Roma’da 2.8 dönüm arazi üstüne kurulu malikanenin içerisinde barok dönemin ressamı Caravaggio’nun yapmış olduğu bir fresk mevcut. Bu özelliğiyle ev, tarihi eser konumunda. Çünkü Caravaggio’nun yaptığı tek fresk bu evin tavanında bulunuyor. Yine evde bulunan salonunun tavanında ressam Barbieri’nin freski de mevcut. Eserler, eve 354 milyon dolarlık değer katıyor. Ancak Prens Nicolo’nun oğulları, üvey anneleri Prenses Rita’nın bahsedilen eserlerin bakımını iyi yapamadığını iddia ederek dava açtı.

İtalyan Prenses Rita ya üvey oğulları miras davası açtı!

PRENSİN VASİYETİ

Taraflar anlaşamayınca mahkeme malikanenin satılmasına karar verdi. Prens’in vasiyetine göre Prenses Rita, ömrü boyunca bu evde oturabilecek ve satılırsa da elde edilen gelir çocukları ile paylaştırılacaktı. Prenses Rita, üvey oğullarının evden faydalanmak için kendisini suçladığını ifade ediyor.

İtalya'da 1 Euro'ya satılık konut!


Geri Dön