25 / 04 / 2024

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetiminin uygulayacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim-istihdam-ihracat öncelikleriyle uyumlu götürülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.



İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) haziran ayı meclis toplantısında konuşan başkan Şekib Avdagiç, finansal istikrar ve fiyat istikrarının ekonomi politikalarının olmazsa olmazı olarak gördüklerini söyledi.

Avdagiç, ekonomi politikalarının tam bir bütünlük içinde, tutarlı ve kararlı programlarla hayata geçirilmesini temenni ettiklerini belirterek şunları söyledi: "İş dünyası olarak enflasyon, cari açık, finansmana erişim öncelikli konulardır. KOBİ'lerin rekabet gücünü geliştirerek ürretim desenini yeni çağın rekabet koşullarıyla uyumlu hale getirmeliyiz. Ekonomi yönetiminin uygulamaya sokacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim, istihdam, ihracat öncelikleriyle uyumlu olması gerekir. Ekonomi politikalarının, üretim-istihdam-ihracat odaklı büyüme ve kalkınma dinamikleriyle eş güdümlü olarak ilerlemesi lazım. Bu durum en az fiyat istikrarı kadar önem arzetmektedir."

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

PİYASA ANİ KUR ŞOKLARINDAN ÇIKMALI

Şekib Avdagiç, döviz kurunda ciddi artışlar yaşandığını ifade ederek, "Belki bozulmuş olan kur dengesinin düzelmesi yönünde bir hareket olarak görülebilir. Ancak piyasanın ani kur şoklarından bir an evvel kurtarılması da reel sektörün talebidir. Önümüzdeki süreç için tahmin edilebilir, tutarlı, enflasyona paralel fiyat hareketlerinin yaşanmasını umuyoruz. İhracat ilk 5 ayda yüzde 0,2 artış sağladı. Bu tablonun ortaya çıkmasında pazarlardaki yavaşlama ile birlikte değerli TL nedeniyle rekabetçi fiyat verememenin büyük etkisi oldu" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön