20 / 04 / 2024

İZBETON kötü mü yönetiliyor?

İZBETON kötü mü yönetiliyor?

İZBETON'un özel sektörle rekabet edecekken doğru yönetilemediği için zarar ettiğini aktaran AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, "Şirketin ne kadar kötü yönetildiğini sık sık değişen yöneticilerinden görüyoruz" dedi




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı son olağan meclis toplantısı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketler için sermaye artırımının gündeme geldiği mecliste söz alan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 870 çalışanı bulunan ve dönem dönem çalışan sayısı bin 800 ile 2 bin arasında değişen İZBETON şirketinin 2011 yılında zarar ettiğine dikkat çekti. 2012 yılında toparlanmaya çalışan şirketin 2013 yılında yine zarar ettiğini, 2014 yılıyla ilgili henüz beyanname dönemi gelmediği için durum tespitinde bulunamadıklarını ifade eden Doğan, "Sermaye artışı için talep edilen bedelin, İzmir'in kuzey ve güney bölgelerinde şantiye kurmak ve bu şantiyelerdeki makine ve ekipman için kullanılacağı komisyonda beyan edildi. Neden? Çünkü eski makineler atıl bir vaziyette bekletiliyor. Bu makineler neden şu ana kadar alınmadı? Neden kamu zararına yol açtı?" diye sordu. 

İZBETON'un özel sektörle rekabet edecekken doğru yönetilemediği için zarar ettiğini aktaran Doğan, "Şirketin ne kadar kötü yönetildiğini sık sık değişen yöneticilerinden görüyoruz. 10 yıllık başkanlık görevinizde kaç genel müdür ve müdür yardımcısı değiştirdiniz? O kadar değiştirdiniz ki, nasıl bu zararları ettiğinizi bilimsel olarak anlayamadık. Kamu kaynakları verimli şekilde kullanılmadığı için sermaye artışına hayır diyoruz" dedi.


206 milyonluk artış

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZBELCOM, İZBETON, İZELMAN, İZULAŞ ve İZBETON'u kapsayan ve toplam 8 belediye şirketinde 206 milyon liralık sermaye artışı yapılmasının önünü açan gündem maddesi AK Parti meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP'lilerin oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde çalışan işçilerin bir kısmının da meclis toplantısını izlemeye geldiği gözlendi. 



Yeni Asır


Geri Dön