28 / 03 / 2024

İzmir Aliağa'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir Aliağa'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Aliağa İcra Dairesi, İzmir Aliağa Çoraklar Mahallesi'nde yer alan fabrikayı 9 milyon 465 bin 875 TL bedelle icradan satışa çıkardı.



Aliağa İcra Dairesi,  İzmir  Aliağa Çoraklar Mahallesi'nde yer alan fabrikay icradan satışa çıkardı. Fabrikanın satış bedeli 9 milyon 465 bin 875 TL olarak belirlendi.

T.C. ALİAĞA İCRA DAİRESİ
2015/598 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
15/02/2021 TARİHLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE; İzmir İli, Aliağa İlçesi, Çoraklar Mahallesi, 149 ada, 1 parsel, 7 cilt, 618 sayfada kayıtlı, 7.005,00 m² yüzölçümlü, Arsa nitelikli tam payı borçluya ait taşınmazdır. Parsel Ender Yorgancılar ve Nedim Kalpaklıoğlu Caddesine cepheli köşe parsel olup, İzmir-Çanakkale yoluna kuş uçuşu yak 3,5 km, Çoraklar yoluna kuş uçuşu yak. 830 m mesafede Aliağa Organize Sanayi Bölgesi içindedir. Topografik olarak az eğimli olan parsel geometrik olarak yamuk bir geometridedir. Parselin Ender Yorgancılar Caddesine bakan cephesi yak 60m, derinliği yak. 100m dir. Parsel yapılaşmaya müsait koşullara sahiptir. Ulaşım problemi yoktur. Altyapı tesisi tamdır, belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Parsel üzerinde fabrika tesisinin ana yapısı 2.344,18 m² alana oturmaktadır. Betonarme prefabrik kiriş, kolon yapı elemanlarından teşkil edilmiş yapının çatısı oluklu çatı örtüsü saç panellerle inşa edilmiştir. Yapının iç gabarisi yaklaşık 10,00 m yüksekliğindedir. Yapı içi doğal aydınlatmasının sağlanması için çatıda şeffaf çatı örtüleri, duvarlarda bant pencereler yer almaktadır. Zemin takviyeli betondur. İki holden oluşan fabrika binasında malzeme sevki için 7 adet otomatik seksiyonel kapı bulunmaktadır. Yola bakan ön cephede fabrika binasına bitişik, betonarme karkas sistemde inşa edilmiş, dış cephesi cam doğrama ve kompozit giydirme, giriş kapısı fotoselli cam kapılı, 703,63 m² ruhsat alanlı 2 katlı idari bina bulunmaktadır. İdari binanın zemin katı kalite kontrol laboratuvar, fenni mesul müdür odası, soyunma odaları, wc, üst katı yönetici ve çalışan ofislerinden oluşmaktadır. İdari binanın zemin katında yer kaplamaları seramik duvarlar kısmen fayans, kısmen plastik boyalı, wc alanında zemin ve duvar kaplamaları seramik, kapı doğramaları pvcdir. 1.katta ortak alanlarda zeminler seramik, duvarlar boyalı tavanlar hazır tavan olup, yönetici odalarında zeminler laminant, duvarlar boyalı, iç kapılar amerikan panel, pencereleri alüminyum doğramadır. Katlar arası geçişi sağlayan merpen basamakları seramik olup, krom merpen korkulukları mevcuttur. Parsel içerisinde yak. 65 m² alanlı demir direkler üzerine oturan saç çatılı çevresi açık sundurma, yak. 200 m² alanlı çevresi kapalı saç çatılı sundurma, yak. 60 m² alanlı çevresi kapalı saç çatılı sundurma, yak 20 m² alanlı tek kattan ibaret sıvalı, boyalı, pvc kapı ve pencereleri bulunan güvenlik ve bekleme alanı, yak. 2 m² üstünde sığınak yazan sıvalı boyasız yapılar mevcuttur. Parselin 3 cephesinde kısmi bahçe duvarı mevcut olup giriş kapısı sürgülü demir doğramadır. Parsel zemini saha betonu ile kaplıdır. Taşınmazın ilk ruhsat tarihi 26.02.2008, yapı kullanma izin belgesi tarihi 24.12.2009 olup, %15 yıpranması mevcuttur. 24.12.2009 tarihli yapı kullanma izin belgesinde yapı grubu 3 A, ofis ve işyeri binası 703,63 m²,fabrika binası, 2344,18 m², sığınak(bina dışında) 215,00 m², ortak alan, bina içi depo ve ardiye 430,69 m² olmak üzere toplam 3.693,50 m² olarak belirtilmiştir.
- ELEKTRİK EKİPMANLARI YÖNÜNDEN TEKNİK İNCELEME VE TESPİTLER
28.01.2020 tarihinde yerinde yapılan kıymet taktiri keşfinde tesis enerjisiz olarak tespit edilmiş tesiste;
1-Ana dağıtım panosu
2-Servis holleri tavan aydınlatması
3-Çevre aydınlatması
4-Ofis aydınlatmaları olarak 4 ana kalem tespit edilmiştir
1-Ana dağıtım panosu tüm iç ekipmanlarının sökülmüş (Şalterler sigortalar gibi) ana besleme ve tali besleme kablolarının ( tesise enerji alan kablolar ve makinaları besleyen kablolar )sökülmüş olarak tespit edilmiştir
2-Servis hollerinde ağır hizmet tipi delikli kablo tavaları tespit edilmiş, Üretime hizmet eden tüm makine ekipmanlarının kumanda panolarının besleyen elektrik kablolarının sökülmüş olduğu tespit edilmiştir. Tesiste zayıf akım tesisatının (internet telefon gibi)sökülmüş olduğu tespit edilmiştir. Servis hollerinde 50 adet 250W civar buharlı tavan armatürü yerinde takılı olarak tespit edilmiştir
3-Tesisin çevre aydınlatmasında 10 adet 250W civa buharlı armatürün yerinde takılı olarak tespit edilmiştir.
4-Tesiste 60 adet led ofis aydınlatması yerinde takılı olarak tespit edilmiştir. Kıymet taktiri;
1-Ağır hizmet tipi delikli kablo tavaları=7850 TL
2-Tesisdeki tüm aydınlatma sistemleri=14750 TL
3-Ana dağıtım panosu =2500 TL
TOPLAM =25100 TL Kıymet taktiri uygun görülmüştür.
MEKANİK TESİSAT (MAKİNA) YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRMELER

İzmir Aliağa da 9.5 milyon TL ye icradan satılık fabrika!

Kıymet takdiri istenen fabrikanın 2008 yılında Genleştirilmiş Polistren (EPS) dış cephe ısı yalıtım malzemesi(Asmolen Levha) üretimi yapan işletme olduğu tespiti yapılmıştır. Üretim tesisindeki makine ve ekipmanların üzerinde teknik özelliklerini belirtir (marka, model, tip) bilgilerin bulunmadığı ayrıca işletmenin çalışma durumu bilgilerinin olmadığı, üretim tesisindeki makinaların özellikleri ve nitelikleri birbirini tamamlayıcı sistemler olması nedeniyle, işletmenin tümü üzerinden kıymet takdiri değerlendirilmesi yapılmıştır. Kıymet takdiri yapılan üretim tesisindeki makine ve ekipmanların 2008 yılında montajı yapılan, Genleştirilmiş POLİSTREN (EPS) DIŞ ÇEPHE ISI YALITIM MALZEMESİ(Asmolen Levha) üretimi yapan işletmesinde BLOK MAKİNASI, ENJEKSİYON MAKİNASI, KESME MAKİNASI, KIRMA MAKİNASI, EPS MİKSER, EPS SİLO üretim tesisi makinalar olduğu ayrıca ERENSAN marka HPS-4030 tipinde 10,5 bar ,4000 KW kapasiteli 2008 yapımı ‘’SIVI YAKITLI BUHAR KAZANI’’ kapsayan ‘’DIŞ CEPHE ISI YALITIM MALZEMESİ’’ üretimi makinalar olduğu tespit edilmiştir. Bu tesisisin uzun bir süre üretim yapmadığı anlaşılmıştır. Yukarıda tespiti yapılan makinaların özellikleri ve nitelikleri birbirini tamamlayıcı sistemler olması nedeniyle, işletmenin tümü üzerinden kıymet takdiri değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu değerlendirmede emsal üretim tesisi yapan işletmeleri göz önünde bulundurulmuş olup, makine ve ekipmanların amortisman değerleri düşülerek değerlendirme yapılmıştır.
POlLİSTREN (EPS) DIŞ ÇEPHE ISI YALITIM MALZEMESİ (Asmolen Levha) üretimi yapan işletmenin tüm makine ve ekipmanları ve tesisatlar dahil 1.250.000,00 TL olduğu belirlenmiştir.
GAYRİMENKUL VE MENKUL DEĞERLERİ GENEL TOPLAMI
ZEMİN DEĞERİ : 4.679.340,00-TL
YAPI DEĞERİ : 3.511.435,00-TL
ELEKTRİK DEĞERİ : 25.100,00.-TL
MAKİNE DEĞERİ :1.250.000,00.-TL
TOPLAM DEĞER : 9.465.875,00.-TL
Yüzölçümü : 7.005 m2
İmar Durumu: Aliağa Organize Sanayi Bölgesi İmar Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre parsel, E:0.70,hmax:serbest, sanayi alanında kalan imar parselidir.
Kıymeti : 9.465.875,00 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki gibidir.(Taşınmazın İcra Yoluyla Satışı Dahil Üçüncü Kişilere Devrinde OSB'den uygunluk görüşü alınması zorunludur.)
1. Satış Günü : 31/08/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 28/09/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : KÜLTÜR MAH. ALİAĞA ADLİYESİ 1.KAT TOPLANTI SALONU ALİAĞA/İZMİR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5-İİK Madde 127.- (Değişik: 9/11/1988 – 3494/18 md.) İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan alakadarlarının tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetedeki satış ilanı tebligat yerine geçer.
6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7-- Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden devire uygunluk görüşü alan, satışı yapılacak parselde üretimde bulunmayı taahhüt eden gerçek veya tüzel kişilere satış yapılabilir denilmiş olmakla, ihaleye iştirak etmek isteyen gerçek veya tüzel kişilerin Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden "UYGUNLUK GÖRÜŞÜ'ne dair belgeyi en geç ihale esnasında dosyamıza ibraz etmeleri halinde ihaleye kabul edilecekleri, söz konusu belgeyi ibraz etmeyenlerin ihaleye kabul edilmeyeceklerinin bilinmesi, ayrıca OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB'nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir hükmü kapsamında kredi alacaklısı kuruluşu da satışı yapılabilir.
ALOSBİ Kuruluş Protokolünün 6.Maddesinde yer alan, Bölgenin Sanayi parsellerinin %40'ını kapsayan alan Kimya İhtisas OSB olarak ayrılmış olup, Kimya İhtisas OSB bünyesinde, Kimya ana sektörünün yanı kurulabilecek gruplar bu maddede belirtilmiştir. Ayrıca 4562 OSB kanuna göre yürürlükte olan organize Sanayi Bölgelir Uygulama Yönetmeliğnini 101 ve 102.103. Ve 109. Maddelerinde kurulamayacak tesisler belirtilmiştir. 8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/598 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/07/2021
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön