19 / 04 / 2024

İzmir Ankara arası YHT ile 3.5 saate düşüyor!

İzmir Ankara arası YHT ile 3.5 saate düşüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi'nin İstanbul- İzmir otoyolu projesi kadar önemli bir proje olduğuna dikkat çekti.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi'nin İstanbul-  İzmir  otoyolu projesi kadar önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. İzmir ile  Ankara  arasını 13 saatten 3,5 saate düşürecek projeye Manisa'nın da girmesiyle sürenin daha da kısalacağını kaydeden Yıldırım, "Yüksek hızlı trenlerimiz, güzergah olarak Ankara'dan giriyor Polatlı'ya kadar İstanbul ve Konya hattını kullanıyor. Polatlı'dan ayrılıyor Afyonkarahisar'a gidiyor. Bu kesimde çalışma sürüyor. Projenin 2. aşaması Afyon-Uşak kesimi. 3. aşaması da Uşak-Manisa ve İzmir. Dolaysıyla bu kesimlerin ihaleleri de 2016'da başlamış olacak. Salihli, Turgutlu, Manisa ve İzmir'e tren inmiş olacak" dedi. 


İzmir'den veya Manisa'dan yola çıkan birinin önce Ankara'ya gidip orada işini göreceğini, ardından da İstanbul'a geçebileceğini kaydeden Yıldırım, "İstanbul'da da işini görüp Manisa'ya, İzmir'e dönebilecek. Bütün bunlar 8 saat içerisinde mümkün hale gelecek. Gün tamamlanmadan 3 büyük şehrimizi dolaşmış olacak. Yani bir gün içinde 3 ayrı şehirde iş yapabilirsiniz. Hem de buralara yüksek hızlı tren konforuyla ulaşarak. Bu, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren büyük bir projedir. Maliyetli bir projedir. Bunu yapacağız. Hızlı trende biraz işimiz var. Amacımız bu dönem içerisinde bitirmeye çalışmaktır" diye konuştu. 


Hizmet seferleri 


Manisa'yı ve İzmir'i birbirinden ayrı düşünmediklerini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisa ile İzmir birbirleriyle adeta iç içe geçmiştir. Her gün 15 bin kişi İzmir'den Manisa'ya, Manisa'dan İzmir'e çalışmak için gidip geliyor. Dolaysıyla Manisa'ya, İzmir'e aynısını düşünüyoruz. Manisalı milletvekillerimiz bu konuda çok gayret ediyor. Ülkemizde birinci konumuz barışın, huzurun hakim olmasıdır. Milletimiz bir ve beraber olduktan sonra üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. 


AK Parti, ülkemizin birçok noktasında güzel projelere imza attı. 2 Kasım'da vatandaş bize açık ara destek verdi. Yüzde 50 destek, 5 aylık bir sürede dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde görülen bir durum değildir. Vatandaşımızın gerçeği görmesi için 5 ay yetti. Manisalılar görevini yaptı. Şimdi görev artık bizim. Vatandaşlar üzerlerinden yükü attı, şimdi yük bizde. 


Biz bu yükün altından kalkarız. AK Parti'de hizmet başka, siyaset başkadır. Bütün vatandaşlarımız hizmetlerden faydalanacak. Bu anlamda Manisa'mıza, İzmir'imize ve ülkemize bütün hizmetleri yapacağız." 



Yeni Asır


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi tamamlandığında bir kişinin İzmir, İstanbul ve Ankara'yı 8 saatte dolaşabileceğini belirtti, "AK Parti ile hizmet başkadır" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi'nin İstanbul-İzmir Otoyolu projesi kadar önemli bir proje olduğunu vurguladı. İzmir ile Ankara arasını 13 saatten 3.5 saate düşürecek olan projeye Manisa'da girince bu sürenin daha da kısalacağını kaydeden Yıldırım, "Güzergah olarak Ankara'dan giriyor Polatlı'ya kadar İstanbul ve Konya hattını kullanıyor. Polatlı'dan ayrılıyor Afyon'a gidiyor. Bu kesimde çalışma yapılıyor. Projenin ikinci aşaması Afyon- Uşak kesimidir. Üçüncü aşaması da Uşak-Manisa ve İzmir'dir. Dolaysıyla bu kesimlerin ihaleleri de bu yıl başlamış olacak. Salihli, Turgutlu, Manisa ve İzmir'e tren inmiş olacak" dedi. Manisa'dan yola çıkan birinin önce Ankara'ya gidip orada işini göreceğini, ardından da İstanbul'a geçebileceğini kaydeden Yıldırım, "İstanbul'da da işini görüp Manisa'ya, İzmir'e dönebilecek. Bütün bunlar 8 saat içerisinde mümkün hale gelecek. Gün tamamlanmadan 3 büyük şehrimizi dolaşmış olacak. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren büyük bir projedir. Maliyetli bir projedir. Bunu yapacağız. Hızlı trende biraz işimiz var. Amacımız bu dönem içerisinde bitirmeye çalışmaktır" diye konuştu. 


"AYRIM YAPMIYORUZ" 

Manisa'yı ve İzmir'i birbirinden ayrı düşünmediklerini aktaran Yıldırım, "Manisa ile İzmir birbirleriyle adeta iç içe geçmiştir. Her gün 15 bin kişi İzmir'den Manisa'ya, Manisa'dan İzmir'e çalışmak için gidip geliyor. Dolaysıyla Manisa'ya, İzmir'e aynısını düşünüyoruz. Manisalı milletvekillerimiz bu konuda gerçekten çok gayret ediyor. Ülkemizde birinci konumuz barışın, huzurun hakim olmasıdır. Bunun için gayret ediyoruz. Milletimiz bir olduktan sonra, beraber olduktan sonra üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir sorun yok. AK Parti, ülkemizin birçok noktasında güzel projelere imza attı. 2 Kasım'da vatandaş bize açık ara destek verdi. Yüzde 50 destek, 5 aylık bir sürede dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde görülen bir durum değildir. Vatandaşımızın gerçeği görmesi için 5 ay yetti. Manisalılar görevini yaptı. Şimdi görev artık bizim. Vatandaşlar üzerlerinden yükü atılar, şimdi yük bizde. Biz bu yükün altından kalkarız. AK Parti'de hizmet başka, siyaset başkadır. Bütün vatandaşlarımız hizmetlerden faydalanacaktır. Bu anlamda Manisa'mıza, İzmir'imize ve ülkemize bütün hizmetleri yapacağız" ifadelerini kullandı. 


Sabah




Geri Dön