26 / 04 / 2024

Kayseri-Ankara arası YHT ile 1,5 saate inecek!

Kayseri-Ankara arası YHT ile 1,5 saate inecek!

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Hızlı tren projesi yatırımına bu yıl başlanmasını bekliyoruz. Proje ile Kayseri-Ankara arası 1,5 saate inecek.” dedi. 



En çok ihracat yapan şehirler arasında 12’nci sırada yer aldıklarını belirten Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Hedefimiz ilk 10’a girmek” diyor. Bu yıl 2,2 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyleyen Büyüksimitci’nin 2018 ajandası şöyle:


SAYI ARTACAK

“Geçtiğimiz yıl 9 olan AR-GE ve tasarım merkezlerimizin sayını 2018’de en az 4 katına çıkararak katma değeri daha yüksek ürünler üretmeyi amaçlıyoruz. Sanayi devrimine üyelerimizi hazırlamak, yerli otomobil yatırımının Kayseri’ye yapılması da ajandamın en önemli başlıkları arasında.”

 

YENİ PROJELER?

HIZLI TREN YATIRIMI: Hızlı tren projesi yatırımına bu yıl başlanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 800 milyon dolarlık bu projenin 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor, Proje tamamlandığında Kayseri-Ankara arası 1,5 saate inecek.

 

4’ÜNCÜ OSB PROJESİ: 4'üncü OSB çalışmalarımız devam ediyor. Yeni OSB'de 450 yatırımcı yer alacak. Burada orta-yüksek ve yüksek teknoloji yatırımlarını teşvik edeceğiz,

 

GIDA VE SAVUNMA: Gıda Sanayi ihtisas OSB ve Savunma Sanayi ihtisas OSB konusunda çalışmalarımız sürüyor. Katma değerli ürünler üretmek için Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin mutlaka Kayseri'de olması gerekiyor.


Geri Dön