27 / 04 / 2024

İzmir-Antalya Otoyolu 2. Etap ihalesi 21 Haziran'da!

İzmir-Antalya Otoyolu 2. Etap ihalesi 21 Haziran'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabı olan Aydın-Denizli Otoyolu için 21 Haziran'da ihaleye çıkılacağını söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı'ndan Arife Yıldız Ünal'a İzmir-Antalya Otoyol Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan,  İzmir  ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten 3 saate düşürecek İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu için 21 Haziran'da ihaleye çıkılacağını söyledi.

İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin, birinci etabını oluşturan İzmir-Aydın arasındaki otoyolun daha önce hizmete açıldığını hatırlatan Arslan, İzmir-Aydın arasının 115 kilometre, Aydın-Denizli arasının 140 kilometre, Denizli-Burdur arasının 140 kilometre, Burdur-Antalya arasının bağlantı yolları dahil 45 kilometre olmak üzere otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometreyi bulduğuna işaret etti. 

Arslan proje için 7 Mart'ta ihale dökümanlarının satışa sunulacağını ifade etti. Kapalı teklif alma usulü ile 21 Haziran'da gerçekleştirilecek ihale yap-işlet-devret modeliyle yapılacak.

Arslan, projenin üçüncü etabını oluşturan Denizli-Antalya Otoyolu için ise proje çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Arslan, "Projenin üç etabının da tamamlanmasıyla iki il arasındaki seyahat süresi 3 saate düşecek." dedi.


Geri Dön