28 / 03 / 2024

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.



İzmir'de geçtiğimiz 30 Ekim'de yaşananve 116 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Yeni Asır'dan Ercan Akgün'ün haberine göre; hasar gören ve kullanılmaz hale gelen birçok konut boşaltılırken, yerlerine depreme dayanıklı binaların yapılması için kentte tarihin en büyük dönüşüm projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. Fakat  İzmir  depreminde ağır hasar gören ve tahliye eden birçok binada bulunan küçük işletmelerin, her an başlarına yıkılabilecek o binalarda faaliyetlerine devam etmesi tedirginliğe sebep oluyor. 

 İzmir Bayraklı da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

BÜYÜK TEPKİ ÇEKİYORLAR

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi. 

Fakat halabazı ağır hasarlı apartmanların alt katındaki dükkanların taşınmadığı ve faaliyetlerine devam ettiği görüldü. Tamamen boşaltılan binaların zemin katında mesaisine devam eden oto kiralama, beyaz eşya, araç yazılım, çiğ köfte, kırtasiye ve terzi gibi bazı işletmeler hem kendinin hem de dükkanlarına gelen müşterilerinin can güvenliğini tehlikeye atıyor. 

Ağır hasar gören binalarda oturan apartman sakinleri evlerini terk etmek zorunda kalırken, faaliyetlerine devam eden bazı esnafların ise bu binaları tahliye etmemesi çevre sakinleri tarafından tepkiyle karşılanıyor ve endişeye neden oluyor.

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!


Geri Dön