24 / 04 / 2024

İzmir Behçet Uz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Behçet Uz Parkı'nın imar planı değişti!

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, geçtiğimiz günlerde hizmete kapatılan Bayraklı Vapur İskelesi’nin yerine sosyal tesis yapılacağını, Behçet Uz Parkı'nın imar planının değiştiğini açıkladı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. İzmir’in unutulmaz merhum başkanı Ahmet Piriştina ölümünün 14’üncü yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılırken, büyükşehir meclis oturumuna da miras tartışması damga vurdu.


Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Dr. Behçet Uz Park’ının fotoğraflarını göstererek yerel yönetimlere yüklendi. Merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın kente bıraktığı eserlere sahip çıkılmadığını savunan Doğan, Karabağlar’da bulunan Ahmet Piriştina Park’ının atıl durumda olduğunu söyleyerek, “Merhum Başkan Ahmet Piriştina’yı bizlere ve kentimize bıraktığı eserlerle anıyoruz. Ancak geriye bıraktığı eserlerin son halini gördükçe üzülüyoruz. Piriştina sevgisi sözde kaldı. Belediye onun bıraktığı mirasa sahip çıkamadı” dedi.



İzmir’in merhum başkanı Ahmet Piriştina’yı ölümünün 12’inci yılında saygı ve rahmetle anarak sözlerine başlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Güzel İzmir’imize hizmetler eden Sayın Piriştina'yı bugün halen kente miras bıraktığı yatırımlar ile yad ediyoruz. Kendisini bizlere ve kentimize bıraktığı eserlerle anıyoruz. Ancak geriye bıraktığı eserlerin son halini gördükçe üzülüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Piriştina’yı sözde değil, mirasına sahip çıkarak anmak gerektiğini söylüyoruz. Bundan 13 yıl önce Çamdibi semtinde hizmete açılan Dr. Behçet Uz Parkı’nın bugünkü haliyle ilgili konuşmak istiyoruz. Bugün bakımsızlıktan viraneye dönen bu parkta, gece saatlerinde tinerciler kol gezmekte, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar edinen kişilerin bu parkı mesken tuttuğunu görüyoruz. Bu bölgede oturan vatandaşlarımızın mağdur olduğunu görmekteyiz. Bugün kullanılamaz hale gelen bu parkı, ilgili birimlerin bundan sonra dikkate alarak, çevredeki insanların nefes alacak hale getirilmesini diliyoruz. Rahmetli başkanımızın yaptığı bu parka sahip çıkılmasını diliyoruz” diye konuştu.


Geçtiğimiz günlerde hizmete kapatılan Bayraklı Vapur İskelesi’nin kaderine terk edildiğini söyleyen Doğan, “Rahmetli Piriştina döneminde uzun uğraşlar neticesinde açılan Bayraklı İskelesi kapatıldı. Muhalefet olarak buranın ücretsiz hale getirilmesini ve işlerlik kazandırılmasını dilemiştik. Rahmetli Piriştina tarafından yapılan bu vapur iskelesinin de tekrar Bayraklılı hemşerilerimize kazandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan, kapatılan iskelenin yerine kente yeni bir tesis kazandırılacağını açıklayarak, “Mevcut yolcu yoğunluğu göz önüne alınarak Adliye tarafında yeni bir iskele yapılacak. Her saatte orada 6-7 kişi vapur kullanıyor, orası kaderine terk edilmeyecek. Mevcut iskelede yine belediye tarafından güzel bir sosyal tesis kurulacak. Ayrıca Behçet Uz Parkı'nın imar plan değişikliği yapılmış, ihaleye de çıkılacak 3 ay sonra yeni bir yer göreceksiniz” dedi.



Karabağlar’da yer alan ve Priştina’nın ismini taşıyan parkın bakımsız kaldığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Muhittin Selvitopu ise, “Tesisin bakım onarımını Karabağlar Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Park sahipsiz değil, bakılıyor. Ben de zaman zaman buraya gidiyorum. Öyle kaderine terk edildiği, söylenenler doğru değil. İleride orada bir kafeterya açmayı düşünüyoruz. Oranın anlamının ne olduğunu iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.



İlk Ses Gazetesi 



Geri Dön