19 / 04 / 2024

İzmir Bornova'da 9.8 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

İzmir Bornova'da 9.8 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

T.C. İzmir 14. İcra Dairesi, İzmir ili, Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 512 ada 1 parselde yer alan iş yeri ve arsasını 9 milyon 777 bin 700 TL'ye satıyor...



T.C.  İzmir  14. İcra Dairesi tarafından, İzmir ili, Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 512 ada 1 parselde yer alan iş yeri ve arsası 9 milyon 777 bin 700 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış ihalesi 16 Mar tarihinde saat 11.20'de yapılacak.

İlan metni:

T.C. İZMİR 14. İCRA DAİRESİ 2019/5034 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
 
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İzmir İl, Bornova İlçe, 512 Ada, 1 Parsel, DOĞANLAR Mahalle/Köy, KARAORMAN MEVKİİ Mevkii, İKİ KATLI BETONARME İŞ YERİ Nolu Bağımsız Bölüm İZMİR İLİ, BORNOVA İLÇESİ,DOĞANLAR KÖYÜ, KARAORMAN MEVKİİ, 34 CİLT, 3203 SAYFA, 5012 ADA, 1 PARSELDE KAYITLI BAHÇELİ İKİ KATLI BETONARME İŞ YERİ niteliğindeki taşınmaz , Kıymet takdiri günü yapılan incelemede taşınmazda, kiracı olduklarını beyan eden, çivi ve tel imalatı yapan bir firma bulunduğu görülmüştür. Parsel üzerinde betonarme karkas sistemde inşa edilmiş, 817,44 m2 si idari bina (408.72 m2 taban oturumlu, 2 katlı), 1947,33 m2 si üretim amaçlı kullanılan tapuda tescilli bina bulunmaktadır. Zemin kat ve 1 normal kat olmak üzere 2 kattan oluşan idari binanın zemin katı satın alma, muhasebe ofisi ve bekleme alanından, üst katı, yemekhane, genel müdür odası, ofis alanlarından oluşmaktadır. İdari binada zemin kaplamaları laminant, duvarlar boyalı, tavanlar hazır tavandır. Amerikan panel iç kapı doğramaları ve pvc pencere doğramaları bulunmaktadır. Yemekhane ve wc lerde zemin kaplamaları seramik kaplamadır. Üretim kısmı zeminleri beton, çelik konstrüksiyon çatı üzeri saç kaplamadır. Yine parsel içerisinde tescilli binanın çevresine yapılmış, demir dikmeler üzeri saç ile kaplı, çevresi kısmen açık kısmen kapalı sundurmalar bulunmaktadır. Sundurmaların alanı 2289,47 m2 dir. Borçlu tarafından kullanıldığı görülen, yan parsellere oturan yaklaşık 1422,20 m2 lik yapılar değerlemede dikkate alınmamıştır. Parsel girişinde, sürgülü raylı demir doğrama ana giriş kapısı ve 1 adet yak. 12 m2 tek katlı güvenlik binası mevcuttur. Bina oturumları detaylı gösterimle bina
durum krokisinde sunulmuştur.
Adresi : İzmir İli Bornova İlçesi, Doğanlar Mahallesi, 1420/1 Sokak No:2A Adresindedir.Bornova / İZMİR
Yüzölçümü : 5.112 m2
Arsa Payı : TAM
İmar Durumu : İnşaat tarzı Dosyada mevcut bilgiye göre konu parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında taks:0.50, kaks:0.80 ayrık nizam yapılaşma koşullu kentsel çalışma alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 9.777.700,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 16/03/2021 günü 11:20 - 11:25 arası
2. Satış Günü : 20/04/2021 günü 11:20 - 11:25 arası
Satış Yeri : İZMİR ADLİYESİ G BLOK NO:9 MÜZAYEDE SALONU BAYRAKLI / İZMİR

İzmir Bornova da 9.8 milyon TL ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/5034 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön