19 / 04 / 2024

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nın ihalesi 9 Ocak'ta!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nın ihalesi 9 Ocak'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için gerçekleştireceği uluslararası ihale içim 38 firma ihale dosyası satın aldı.



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  İzmir  Metrosu'nu Fahrettin Altay’dan Narlıdere’ye kadar ulaştırarak hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkarmak için yeni bir ihaleye çıkıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için "derin tünelle" geçilecek olan hattın 20 Aralık 2017 olarak duyurulan yapım ihalesi tarihi, firmaların yoğun ilgisi sonucunda gelen talep üzerine 9 Ocak 2018'e ertelendi.

 

Duyurusu 20 Ekim tarihinde yapılan uluslararası ihaleye Türkiye ve dünya çapında birçok kuruluş büyük ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 4’ü yabancı olmak üzere toplamda 38 firma ihale dosyası satın aldı.  Bu sayının 9  Ocak tarihine doğru daha da artması bekleniyor.

 

İki aşamalı ihale


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan meydana gelen F.Altay – Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzaladı ve  yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanına çıktı.  2 aşamalı olarak planlanan ihalenin ilk aşaması 9 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. İlk aşamada teknik teklifler sunulacak;  gerekli değerlendirme sonucunda 2. aşamaya geçilerek mali teklifler alınacak.

 

İhale aşamalarının tamamlanmasının ardından hattın yapımına başlanılması hedefleniyor. 7 istasyondan meydana gelen F.Altay –Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor.

 

 


Geri Dön