19 / 04 / 2024

İzmir gayrimenkul sektörüne Rusların ilgisi artıyor!

İzmir gayrimenkul sektörüne Rusların ilgisi artıyor!

Rota Gayrimenkul’ün Ukrayna kökenli Danışmanı Bochok, İzmir’in iklimi, yaşam kültürü ve ekonomisi, Rusça konuşan ülkelerde yaşayanlar için, oldukça cazip bir hayat sunuyor" diye konuştu...



İzmir, Türkiye'nin en fazla iç göçü alan şehri konumunda. Ancak İzmir’e yurt dışından da yoğun talep var. Evlilik veya yeni bir yaşam için, Rusça konuşan ülkelerden gelip, İzmir’e yerleşenlerin sayısının TÜİK verilerine göre 30 bine yaklaştığını belirten Rota Gayrimenkul’ün Ukrayna kökenli Danışmanı Daryna Bochok, ‘İzmir’in iklimi, yaşam kültürü ve ekonomisi, Rusça konuşan ülkelerde yaşayanlar için, oldukça cazip bir hayat sunuyor’ dedi
 
Daryna Bochok, yatırım veya yaşamak amaçlı İzmir'e yerleşen Rusça konuşan ülkelerden gelen vatandaşların giderek arttığını ifade etti. Bochok, sözlerine şöyle devam etti; "Hükümetin uyguladığı gayrimenkul edinerek vatandaşlık alma hakkı, yabancılar için cazibe oluşturdu. Gayrimenkul sertifikası ile yurtdışı yatırımcısının önündeki bürokratik engeller kaldırıldı. Sadece sermayesini getirip Türkiye'deki bir projeye ortak olabiliyorlar. 250 Bin dolar ve üzeri gayrimenkul alana vatandaşlık hakkı, gayrimenkul sertifikasını destekleyici bir unsur odu. Bu düzenlemeler yabancı yatırımcılar için İzmir’i çok cazip bir kent haline getirdi"

RUSLAR İZMİR’DE YABANCILIK HİSSETMİYORLAR

Bochok, Rusya başta olmak üzere, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi Rusça konuşan ülkelerden gelenlerin, İzmir’e yabancılık çekmediğini ifade etti. Bochok, "Çocukların eğitimi için İzmir’de Rus okulu açıldı. Kurulan dernekler aracılığı ile geleneklerinin korunması, sosyalleşme ve dayanışma da arttı.  İzmir  halkı ile uyum içerisinde yaşıyorlar. Ruslar için İzmir, yeni ancak çok kültürlülüğü ile cazibesi yüksek rahat bir şehir. Rusların bu kente ilgisi her geçen gün artıyor. Yerleşen aileler genelde genç. İzmir, Rusça konuşan yabancı uyruklu vatandaşların vazgeçilmezi oldu" şeklinde konuştu. 

RUS YATIRIMCILARIN TERCİHİ İZMİR 

Turizm organizasyonlarının Rusça konuşan ülkelerden İzmir’e olan ziyaretleri arttığını ifade eden Bochok, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar, yaşam rahatlığı ve iklimi başta olmak üzere, ekonomik kabiliyetlerinden ötürü, İzmir’i tercih ediyorlar. 2019 yılının ilk 6 ayında, tam 1547 gayrimenkul, Rus yatırımcılar tarafından alındı. İzmir’deki gayrimenkul hareketliliğine Rusların büyük katkısı oldu"

Ülke ülke yabancıya konut satışı!
 


Geri Dön