18 / 04 / 2024

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.



Prokule Türkiye Gayrimenkul Yön.Kur.Bşk.Gökhan Gürlek, korona virüs tehdidinin Ankara’da gayrimenkul sektöründe olumsuzluğa yol açabileceğini ifade etti.

 Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Faiz Oranlarının Düşmesi Konut Satışlarını Arttırmıştı!

Bankalarda konut kredi faizlerinin düşmesinden sonra Ankara’da sabit ve alt gelir gurubu için sıfır ve ikinci el konutlarda canlılık yaşandığını, üst gelir gurubu için gayrimenkullerde durağanlığın sürdüğünü söyleyen gayrimenkul yatırım uzmanı Gökhan Gürlek, ''Korona virüsü tehdidine karşı  Ankara  halkı sıkı duruş tavrı sergiliyor ve acil ihtiyaçları dışında dışarı çıkmıyor. Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor''diye konuştu. Gürlek, bu duruma karşı inşaat şirketleri ve mülk sahipleri pazarlama stratejilerini hemen değiştirmesi için öneride bulundu.

Korona Virüs Yabancı Yatırımcıyı Olumsuz Etkileyecek!

COVID-19 Korona virüsün Ankara’da yabancı konut satışını büyük ölçüde etkileyeceği düşünülüyor. Körfez Arap ülkelerine yapılan konut satışlarında hem vatandaşlık almak için başvuran kişilerin gümrük kapılarının ve hava yollarını kapalı olması satışlara olumsuz yansıyacağa düşünülüyor. Ankara’da bir çok projede yabancılara konut satışı yapıyor bu projelerin büyük ölçüde etkileneceğini görülüyor. Gürlek; ''Yabancı yatırımcının Türkiye’ye giriş yapamaması projeleri, gayrimenkulleri görememesinden dolayı gayrimenkul satışlarının olumsuz etkileneceğini tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Gayrimenkul satışlarında yeni stratejiler geliştirmeli!

Gürlek, sözlerine son olarak şu şekilde son verdi: ''Normalleşme sürecine ne zaman girileceği belli olmadığı için inşaat firmaları ve mülk sahipleri düşünce üretmeden ‘bekle gör’ politikasında. Oysaki yapılması gereken, öngörmektir. Rekabet üstünlüğü sağlayacak stratejiler şimdi uygulanmalıdır. İnşaat şirketleri ve mülk sahipleri üst gelir gurubuna yönelik gayrimenkullerin satışını klasik yöntemler ile artık yapamayacaklar. Olağanüstü şartlar, olağanüstü stratejileri zorunlu kılmaktadır.''

Emlak sektöründe koronavirüs önlemi! 

Koronavirüsün konut kredisi faizlerine etkisi!


Geri Dön