29 / 03 / 2024

İzmir Göztepe Stadı'nda son durum!

İzmir Göztepe Stadı'nda son durum!

Başbakan Yıldırım’ın, Göztepe Başkanı Sepil ile yaptığı görüşmede, Gürsel Aksel’in yerine yapılacak 20 bin kişi kapasiteli stada onay vermesi camiada sevinçle karşılandı. Stad projesi önümüzdeki günlerde tekrardan ihaleye çıkacak.




Göztepe nihayet stadına kavuşuyor. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in, önceki akşam AK Parti  İzmir  Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya ile birlikte, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'a konuk olması ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile mimar Bünyamin Derman'ın da katıldığı toplantıda Göztepe Stadı ile ilgili yaşanan gelişmeler, Göztepelileri sevince boğdu.


Gürsel Aksel Stadı'nın yerine yapılacak olan, ancak daha önce 15 bin kişi olarak planlanan stadın kapasitesinin 20 bine çıkarılması, Başbakan Yıldırım'ın da yeni projeyi kabul ederek, hemen harekete geçilmesi talimatını vermesi, Göz-Göz'ün hayalini gerçekleştirme anlamında büyük bir adım oldu.


Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından İzmir'e büyük bir mutluluk ve heyecanla dönen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Başkent'ten getirdiği müjdeleri dün camia ile paylaştı. Göztepe Kulübü'nden Başkan Sepil imzası ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"1949'dan bu yana Göztepe'mize hizmet veren Gürsel Aksel Tesisleri Göztepe'nin yeni başarılarına ev sahipliği yapmak üzere stat haline geliyor. İzmir'in en değerli alanlarından biri olan Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılacak olan stat sadece ayda iki gün kullanılan bir yer değil 365 gün çevrede oturan halka hizmet veren bir yaşam alanı olacaktır. Göztepe 2018-2019 sezonunu yeni stadında oynayacaktır. İzmirli Başbakanımız stat projemizin tüm aşamalarını yakından takip ederek bugünlere gelinmesinde en büyük paya sahip olmuş ve konuyla çok yakından ilgilenerek ciddi enerji harcamıştır. Zor günlerden geçen ülkemizin yoğun gündeminde bizlere vakit ayırdığı için değerli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum."


GÖZTEPE'NİN STADINDA YOK YOK


TOKİ tarafından projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacak olan stat hem spor merkezi olacak, hem de kulübe kalıcı gelir kapısı açacak.


Yapımına kısa sürede başlanacak ve 20 bin kapasiteli olarak planlanan stat 365 gün yaşayan bir mekan olacak. Stat içerisinde 2 katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, idari alanlar, fitness merkezi, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezleri ve kulübe gelir getirici ticari alanlar barındıracak.




Yeni Asır


Geri Dön