18 / 04 / 2024

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 



İzmir Harmandalı'da yaşayan  vatandaşların yakından takip ettiği imar sorununu büyük oranda çözüme kavuşturacak önemli bir gelişme yaşandı. Hürriyet'te yer alan habere göre;  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülüp onaylandıktan sonra iki etap halinde çalışmaları devam eden 1/5000 ölçekli nazım imar planının 1/1000 ölçekli 1. Bölgesi’nin (Güney Kesimi) Harmandalı Revizyon İmar Planı tamamlanarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. 

Pazar alanı, ibadet yeri alanı, sağlık tesisi, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis alanlarının belirlendiği düzenlemenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanması durumunda, Harmandalı bölgesinin imar sorunu yüzde 60 oranında çözüme kavuşacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2’nci Bölge’nin (Kuzey Kesimi) Revizyon İmar Planı çalışmalarını da en kısa zamanda sonuçlandırılarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderileceklerini ifade etti.

İzmir Harmandalı da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

SORUN VARSA ÇÖZÜM DE VAR 

Çiğli’yi çözülememiş sorunlarla değil ürettiği projelerle anılacak bir kent hüviyetine kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, Harmandalı bölgesinin uzun yıllardır kronikleşmiş imar sorununu çözüme kavuşturmak için başlattıkları geniş kapsamlı çalışmanın ilk ve önemli kısmını tamamladıklarını açıkladı. İki bölgeye ayırarak çalıştıkları düzenlemenin 1. Bölge Revize Planları’nı Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiklerini ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Kuzey Kesimi olarak adlandırdığımız 2’nci Bölge için de çalışmalarımız sürüyor. O planları da en kısa sürede tamamlayarak, Harmandalı sakinlerimizi artık bu sorundan tamamen kurtaracağız. İmar düzenlememiz bütünüyle tamamlandığında, Harmandalı bölgesi kültürel ve sportif aktivitelerin merkezi olacak. Uzun yıllardır süregelen sorunlarımızı çözüme kavuşturarak, Çiğlimizi projeler üreten, atılım yapan ve herkesin yaşamak isteyeceği bir kent haline getireceğiz” dedi.

İzmir Çiğli'de 26.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!


Geri Dön