29 / 03 / 2024

İzmir Karşıyaka Stadı tanıtıldı!

İzmir Karşıyaka Stadı tanıtıldı!

Bahadır Kul'un katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, söz konusu projenin sadece 15 günde bir maç izlenecek alan olmaması gerektiğini söyledi.




TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve değerlendirme aşamasında olan Karşıyaka Stadı projesinin tanıtımı yapıldı. Stadın avan projesini çizen mimar Bahadır Kul'un katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, söz konusu projenin sadece 15 günde bir maç izlenecek alan olmaması gerektiğini söyledi. 

Karşıyaka'nın çevresindeki ilçelerle yaklaşık 1 milyon kişilik kapasitesinin bulunduğunu kaydeden Diniz, stadın çevresinin 365 gün yaşanılacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Mimar Bahadır Kul ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'de yaptığı tüm statlarda olduğu gibi Karşıyaka Stadı'nın da halkın maç dışında kullanabileceği şekilde projelendirildiğini söyledi. Stadın Yalı Caddesi'ne bakan tarafında içinde müzenin de yer aldığı kulüp binasının bulunacağını kaydeden Kul, statta tribün altlarının da gerek sosyal mekanlar olarak gerekse de sportif alanlar olarak kullanılabileceğine işaret etti. 


Kul, ihaleyi kazanacak firmanın var olan avan proje dahilinde stadın uygulama projesini çizdireceğini ve bunun da 4 ay içinde tamamlanıp, stat inşaatına yaz aylarında başlayabileceğini kaydetti. 


Toplam 27 bin 750 bin metrekarelik arsa alanına sahip stat 12 bin 408 metrekare üzerine inşa edilecek. Stat dışında mevcut kulüp binası yerine 6 bin 943 metrekarelik alanda sosyal birimlerin yer alacağı bina inşa edilecek. ¦ AA 


Haber Ekpres




Geri Dön